STRAH OD OGLEDALA: Austrijanci se bacaju na dijetu!

Treba se skinuti u kupaći kostim

STRAH OD OGLEDALA: Austrijanci se bacaju na dijetu!

Austrija -
Skoro polovina odraslih osoba u Austriji tačnije 44 odsto, nije zadovoljno svojim izgledom i kilažom i želi da skine višak kilograma

BEČ - Sezona kupanja počela je i u Austriji, a sa njom i nerviranje zbog odraza u ogledalu, jer kad se skinemo u kupaći kostim višak kilograma i salo teško je sakriti.

Osam od deset odraslih Austrijanki i Austrijanaca bilo je na nekoj dijeti, pokazuju najnovija istraživanja, sprovedeno na uzorku od 1.272 lica, starosti od 16 do ­69 godina.

Skoro polovina odraslih u Austriji (44 odsto) nije zadovoljno svojim izgledom i kilažom i želi da skine višak kilograma. Glavni motiv im je „lepša figura“, a zatim „bolja pokretljivost“ i „jačanje samopouzdanja“ želja „da ponovo obuku starun odeću“. Zanimljivo je da je zdravlje kao cilj tek na petom mestu. Ukratko, optika je važnije od zdravlja.

Samo nešto više od jedne petine (20,7 odsto) građana nije nikada u životu pokušavalo da smanji telesnu masu.

Većina Austrijanki i Austrijanaca bi da se viška kilograma otarasi pojačanim sportskim aktivnostima, zatim sledi metoda „pola obroka“, i potpuna promena načina ishrane. Jedna trećina ispitanih (34,5 odsto) odlučila se za proizvode koji podstiču mršavljenje, a trećina se odlučuje za dijetalne programe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track