Štrahe čestitao vladiki Andreju
Foto: Rojter

Podrška

Štrahe čestitao vladiki Andreju

Austrija -
Želim novom episkopu sve najbolje, puno snage i istrajnosti u savladavanju svega što je pred njim. Mi slobodarci se radujemo njegovom delovanju, kaže šef austrijskih slobodaraca

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache) čestitao je episkopu austrijsko-švajcarskom Andreju na ustoličenju i preuzimanju dužnosti u Beču.

On je podsetio da samo u Austriji živi oko 300.000 Srba pravoslavne veroispovesti i da je zbog toga važno da Srpska pravoslavna crkva sada ima svog episkopa u Beču.

"Želim novom episkopu sve najbolje, puno snage i istrajnosti u savladavanju svega što je pred njim. Mi slobodarci se radujemo njegovom delovanju", naglasio je Štrahe.

Prvi episkop eparhije austrijsko švajcarske Andrej (Ćilerdžić) ustoličen je juče u Beču uz svečanu liturgiju u hramu Vaskresenja Hristovog koju je služio patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje više arhereja Srpske pravoslavne crkve i drugih pravoslavnih crkava.

Nakon čina intronizacije patrijarh srpski Irinej je rekao da se radi o velikom istorijskom događaju, podsetivši da je Sveti Arhijerejski Sabor SPC pre nekoliko godina formirao novu eparhiju za Austriju, Švajcarsku i Italiju i da je za prvog njenog epsikopa izabran dosadašnji episkop remezijanski Andrej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track