ŠTRAHE NIŠTA NIJE URADIO ZA SRBE: Preduzetnik Luka Marković napustio Slobodarsku partiju Austrije!

Razočaran demagogijom

ŠTRAHE NIŠTA NIJE URADIO ZA SRBE: Preduzetnik Luka Marković napustio Slobodarsku partiju Austrije!

Austrija -
Nisam dobio ništa osim praznih obećanja. Štraheu su Srbi potrebni u partiji da bi imao argumente protiv onih koji ga optužuju da mrzi strance, rekao je Luka Marković

BEČ - Srbi u Austriji sve su nazadovoljniji politikom Slobodarske partije Austrije (FPÖ), a najnoviji primer je uspešni preduzetnik Luka Marković, Austrijanac srpskog porekla, koji je posle skoro pet godina napustio bečke slobodarce!

Marković je kao član i potom odbornik FPÖ u 12. bečkoj opštini Majdlingu napustio ovu partiju jer, kako kaže, deluje isključivo populistički, pre svega prema Srbima!

Luka se pridružio SPÖ i Socijaldemokratskom privrednom savezu. Marković je to potvrdio i u intervjuu za austrijski dnevni list Hojte.

On je rekao da je sa puno entuzijazma pristupio Slobodarskoj partiji, ali da je ubrzo shvatio da je to sve samo populistička demagogija.

"Nisam dobio ništa osim praznih obećanja. Štraheu su Srbi potrebni u partiji da bi imao argumente protiv onih koji ga optužuju da mrzi strance", rekao je Marković.

On je pokušao da kroz aktivnosti u partiji poboljša položaj Srba, pre svega da pomogne preduzetnike poreklom sa naših prostora. Dobio je od Štrahea obećanje da će mu pomoći, ali je na kraju sve ostala samo prazna priča.

"FPÖ samo širi ono što zovemo 'šupljom pričom'. Luka Marković se napokon našao na pravoj strani", kaže za Kurir socijaldemokrata Darko Marković, predsednik referata "MI", koji okuplja privrednike sa srpskog, hrvatskog i bosanskog govornog područja u Socijaldemokratskom privrednom savezu (Sozialdemokratischer Wirtschaftsverband Wien - SWV Beč).

Luka Marković je sada član SWV, a Darko Marković kaže da u njega ima stoprocentno poverenje, jer ga zna kao čoveka od reči i veoma aktivnog i uspešnog u poslu.

"Znam da Luka uživa poverenje većeg broja ljudi oko sebe, uključujući brojne privrednike".

Darko Marković kaže da je Luka bio član, pa i opštinski odbornik Slobodarske partije u Majdlingu, jer je bio ubeđen da će ova partija pomoći Srbima u Beču i Austriji. Međutim, uvideo je da to nije bio slučaj i da je sve dobro što su Srbi i svi drugi dobili u Beču poslednjih decenija došlo od vladajuće politike, da je to zasluga Socijaldemokratske partije.

Luka Marković je od 1996. samostalni privrednik. Preduzetnik je postao nekoliko godina nakon završene mature i obrazovanja za mašinskog tehničara i tehničkog crtača. Otac je dvoje dece. Od 2008. godine je bio član Slobodarske partije, a od 2010. do ovog oktobra njen opštinski odbornik u Majdlingu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track