ŠTRAHE: Tražimo raspuštanje vlade i nove izbore!
Foto: Rojter

Ragovanje FPÖ na ostavku Špindelegera

ŠTRAHE: Tražimo raspuštanje vlade i nove izbore!

Austrija -
Lider slobodaraca Hajnc-Kristijan Štrahe kaže da su novi izbori najbolje rešenje za Austrijance, kako bi se napokon krenulo u rešavanje problema

BEČ - "Od predsednika Austrije Hajnca Fišera (Heinz Fischer) zahtevamo da raspusti vladu i raspiše nove izbore. Jasno je da je okončana vlada Vernera Fajmana (Werner Faymann, SPÖ) i Mihaela Špindelegera", izjavio je za javnost šef slobodaraca (FPÖ) Hajnc­a-Kristijana Štrahea (Heinz-­Christian Strache) posle ostavke Mihaela Špindelegera, na mesto prvog čoveka Narodnjačke partije (ÖVP), vicekancelara i ministra finansija.

Štrahe kaže da bi novi izbori bili najbolje rešenje za Austrijance, haos u koaliciji socijaldemokrata i narodnjaka nimalo ne koristiti zemlji. On to argumentuje i istraživanjima javnosti, po kojima je vlada izgubila poverenje većine stanovništva.

"Tako bi smo se rešili crveno-crne koalicije, i napokon krenuli u rešavanje problema. Dok nacija pati od masovne nezaposlenosti, velikog poreskog tereta i bankarske krize, Fajman­Špindelegerova vlada se bavila sama sobom. SPÖ i ÖVP su imali dovoljno vremena da reformišu državu, ali su ga traćili međusobno se blokirajući", tvrdi Štrahe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track