ŠTRAJK U NEMAČKOJ: Austrijanci mogu vozom samo do Salcburga!
Foto: OBB

Protest mašinovođa

ŠTRAJK U NEMAČKOJ: Austrijanci mogu vozom samo do Salcburga!

Austrija -
Putnicima koji nameravaju da putuju iz Austrije u Nemačku ovog vikenda preporučuje se da se o konkretnim polascima informišu kod Saveznih austrijskih železnica

BEČ - Nemački sindikat mašinovođa započeo je jutros štrajk koji će trajati do ponedeljka u četiri sata ujutru, što će se odraziti i na red vožnje u Železnicama Austrije, pre svega na linijama iz Austrije za Nemačku i obrnuto.

Reč je o Intersiti ekspresnim vozovima (ICE) i ekspresnim Eurositi vozovima (EC), koji inače redovno povezuju Austriju sa Nemačkom.

Glavna austrijska železnička arterija, pruga od Beča prema Nemačkoj, preko Sent Peltena, Linca i Salcburga , ovog vikenda funkcioniše samo do i od Salcburga, austrijskog grada u neposrednoj blizini nemačke granice. Takođe, neće u punoj dužini saobraćati ni noćni vozovi između Beča i Berlina koji voze preko Češke.

Putnicima koji nameravaju da putuju iz Austrije u Nemačku ovog vikenda preporučuje se da se o konkretnim polascima informišu kod Saveznih austrijskih železnica (www.oebb.at).

Od štrajka železničara profitiraju autotransportna preduzeća u Nemačkoj i susednim zemljama, uključujući austrijske autobuske prevoznike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track