PAPARENO: Tarife operatera Drei poskupljuju za 18 odsto!
Foto: Thinkstock

INVESTIRAJU PREKO DŽEPA GRAĐANA

PAPARENO: Tarife operatera Drei poskupljuju za 18 odsto!

Austrija -
Kao obrazloženje za poskupljenje navedena su visoka ulaganja u izgradnju 4G LTE mreže. Korisnici imaju pravo da raskinu ugovor sa operaterom

BEČ - Mobilni operater “Drei” najavio je da će postojećim klijentima povećati cenu 24 tarife za 18 odsto. Poskupljenjem će biti pogođeno 630.000 korisnika, a u zavisnosti od tarife mesečni računi biće povećani za dva do četiri evra. Operater je naveo kao razlog za podizanje cena visoka ulaganja u izgradnju 4G LTE mreže.

Nove cene važiće od 20. oktobra, a operater je na svojoj internet stranici sastvio detaljnu listu tarifnih izmena (http://www.drei.at/portal/de/privat/info/preisanpassung.html). Svi korisnici pogođeni ovom promenom dobiće detaljne informacije o izmeni izabrane tarife poštanskim putem najkasnije do 20. septembra.

Osim toga, svi oni će imati pravo da prekinu ugovor sa operaterom, čak i u slučaju da on još uvek nije istekao (Sonderkündigungsrecht), a biće im vraćeno i dvadeset evra naplaćeno na ime godišnjeg održavanja (Servicepauschale).

Završetak radova na 4G mreži planira se do kraja 2015. godine, kako bi bila dostupna u čitavoj Austriji.

„Na ovaj način ćemo u jaku mrežu uložiti više nego što je na početku planirano“, izjavio jeCEO ove kompanije, Jan Trionov (Jan Trionow).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track