TELEFONSKA PREVARA: Naivnoj ženi tri godine krao novac!
Foto: Beta

Sumnjivi pozivi iz Nemačke

TELEFONSKA PREVARA: Naivnoj ženi tri godine krao novac!

Austrija -
Još dve osobe su poverovale u ovu prevaru i na tražene račune uplaćivale od 100 do nekoliko hiljada evra

KICBIL - Policija je u Kicbilu u pokrajini Tirol za samo nekoliko dana otkrila više telefonskih prevara, koje su trajale i po nekoliko godina. Žrtvama je telefonom saopštavano da su osvojile velike novčane nagrade, ali da bi ih dobile moraju prvo da plate troškove javnog beležnika.

Ženu staru 51 godinu nepoznati muškarac je tokom tri godine konstantno zvao telefonom i trvdio da je osvojila petocifrenu novčanu nagradu, ali da bi je preuzela, mora prvo da uplati novac "za troškove". Nakon što je u više navrata uplatila tražene sume novca, naivna žena je tek u julu ove godine konačno shvatila da je žrtva obične prevare. Spretni prevarant joj je za tri godine uzeo nekoliko hiljada evra.

Prema rečima policije, još dve osobe su poverovale u ovu prevaru i na tražene račune uplaćivale od 100 do nekoliko hiljada evra. U sva tri prijavljena slučaja telefonski pozivi su upućeni sa teritorije Nemačke. Zbog svega ovog policija upozorava građane da budu oprezni i da ne uplaćuju pare unapred, bez obzira kakve im nagrade telefonom nudila nepoznata lica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja