TENDA SPASLA DETETU ŽIVOT: Devojčica (6) ispala kroz prozor na drugom spratu!
Foto: Reuter, 11. 6.2015

Sreća u nesreći

TENDA SPASLA DETETU ŽIVOT: Devojčica (6) ispala kroz prozor na drugom spratu!

Austrija -
Najpribraniji je bio jedan komšija koji je uzeo merdevine i sa tende spustio dete ne zemlju, rekao je portparol policije Pol Ajdenberger

BEČ - Devojčica stara šest godina ispala je juče kroz prozor porodičnog stana u bečkom Majdlingu. Srećom, dete je palo na tendu radnje u prizemlju koja je amortizovala udar i spasla joj život.

Nesreća se dogodila juče u 7.15 ujutru. Svedoci pada, stanari susedne zgrade, odmah su pozvali hitne službe i roditelje koji u momentu nesreće nisu bili u sobi sa devojčicom.

"Najpribraniji je bio jedan komšija koji je uzeo merdevine i sa tende spustio dete ne zemlju", rekao je portparol policije Pol Ajdenberger.

Devojčica je bila svesna, mogla je da pomera ruke i noge i nije bila teže povređena. Njena majka izjavila je u policiji da joj je ćerka bila sa braćom i sestrama u dnevnoj sobi i da je sama otvorila prozor i ispala. Sve se dešavalo dok ona i muž nisu bili u sobi.

Devojčica je ipak prevezena u bolnicu gde su lekari konstatovali samo lakše povrede. Socijalna služba treba da procen ida li će roditleji biti gonjeni zbog "kršenja dužnosti nadzora", rekao je Ajdenberg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track