TOR U PLAMENU: U požaru izgorelo 1.600 ovaca!
Foto: Rojters

NIJE IM BILO SPASA

TOR U PLAMENU: U požaru izgorelo 1.600 ovaca!

Austrija -
Na lice mesta odmah je izašlo 200 vatrogasaca ali se vatra toliko brzo širila da su ovace ostale zarobljene u plamenu i nije im bilo pomoći

PETCENKIRHEN - U požaru koji je izbio na jedno farmi u Gornjoj Austriji izgorelo 1.600 ovaca. Iz plamena spašeno 1.200 ovih životinja. Uzrok požara još uvek nepoznat.

Požar je izbio u subotu oko 21 sat u toru sa ovcama površine oko 1.000 kvadratnih metara, koji se nalazi na jednom poljoprivrednom domaćinstvu u mestu Petcenkirhen (Petzenkirchen, opština Melk). Do dolaska vatrogasnih službi plamen je već bio zahvatio veliki deo tora i dva silosa sa stočnom hranom, koja su se nalazila u blizini.

Iako je na lice mesta odmah izašlo čak 200 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila, vatra se toliko brzo širila da je 1.600 ovaca ostalo zarobljeno u plamenu i nije im bilo pomoći. Vatrogasci su ipak uspeli da iz vatrene stihijespasu 1.200 ovaca.

Zbog velike opasnosti od urušavanja vatrogasci nisu smeli da uđu u objekat. Ovo nije prvi požar koji je izbio na ovoj farmi. U požaru koji je izbio 2008. zbog kvara u sistem za grejanje izgorelo je 500 ovaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track