TUŽI SVE REDOM: Trunuo u pritvoru zbog ubistva koje nije počinio!
Foto: Tanjug

Austrijanac nadrljao

TUŽI SVE REDOM: Trunuo u pritvoru zbog ubistva koje nije počinio!

Austrija -
Tužbe će biti podnete protiv osam državnih službenika, između ostalog i protiv istražnog sudije, državnog tužioca i nekoliko pripadnika bečke policije

BEČ - Muškarac iz Donje Austrije (29) od države traži 42.000 evra na ime odštete zbog dvomesečnog privora za ubistvo koje nije počinio. Advokat mladog Austrijanca podneće tužbe protiv osam državnih službenika zbog zloupotrebe službenog položaja.

Njegov klijent je uhapšen na bečkom aerodromu Švehat 22. decembra 2013. godine, nakon što je sleteo iz Australije. Policija je navodno otkrila da je student 23. juna 2005. godine u Inzbruku nožem usmrtio Danijelu Kamerer (Daniela Kammerer). Mladić je iz pritvora pušten tek 7. februara ove godine, nakon što su se policijske pretpostavke pokazale netačnim.

On je tokom istrage policiji pokušao da dokaže da nije kriv, a kada je konačno pušten na slobodu odlučio je da se vrati u Australiju. Njegov advokat najavio je još i tužbe zbog zloupotrebe službenog položaja i neosnovanog lišavanja slobode, koje će biti podnete do kraja ovog meseca.

Tužbe će biti podnete protiv osam državnih službenika, između ostalog i protiv istražnog sudije, državnog tužioca i nekoliko pripadnika bečke policije. U tužbi protiv policajaca on ih tereti zbog neobjektivnih i delom diskriminišućih izjava u toku saslušanja, ali i jer po hapšenju nije dobio branioca.

Slučaj Danijele Kamerer i dalje nije rešen. Devojka je ubijena u Inzbruku dva dana pred svoj 20. rođendan, a kuhinjski nož kojim je izvršen zločin nikada nije pronađen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track