UBISTVO ALBANCA U LINCU: Čečen i Bosanac u bekstvu!
Foto: LPD OO

Sačekuša ispred kluba

UBISTVO ALBANCA U LINCU: Čečen i Bosanac u bekstvu!

Austrija -
Ispred kluba su sreli drugu grupu, u kojoj su bili dvojica državljana BiH i Čečen, kikbokser iz Linca. Došlo je do svađe koja je naglo eskalirala

LINC - Austrijska policija traga za Čečenom Ahmedom Dašajevim (23) za koga se sumnja da je u nedelju oko dva sata ujutru ispred disko kluba "No Limit" u Lincu ubio 45­-godišnjeg Albanca. Istovremeno se traga i za državljaninom BiH Elvedinom Rekićem (28), koji je kolima odvezao osumjičenog sa mesta zločina, objavio je austrijski list Hojte.

Policija je u međuvremenu uspela da uhapsi jednog 23-­godišnjeg državljanina BiH, osumnjičenog za saučesništvo u ovom ubistvu. Međutim, ubica i vozač automobila u kojem je pobegao su i dalje u bekstvu.

Ubistvo je izvršeno nakon što je Albanac, sa dvojicom prijatelja, napustio disko klub u kojem je bio čest gost. Ispred kluba su sreli drugu grupu, u kojoj su bili dvojica Bosanca i Čečen, kik­bokser iz Linca. Tu je došlo do svađe, koja je naglo eskalirala. Čečen je izvadio pištolj i hladnokrvno pucao iz blizine u glavu žrtve.

Iako je Hitna pomoć stigla za svega nekoliko minuta, teško ranjeni Albanac je izdahnuo na ulici. Policiji još nije jasno šta je bio razlog za svađu i ubistvo. Zna se samo da Čečen nije pucao nasumice, nego je ciljano gađao baš 45-­godišnjeg Albanca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track