UDARILI KONTRU: Nismo ostali bez goriva, prinudno smo sleteli zbog jedne putnice!

Sanekspres demantuje optužbe

UDARILI KONTRU: Nismo ostali bez goriva, prinudno smo sleteli zbog jedne putnice!

Austrija -
Priču Barbare H. potvrdilo je još nekoliko putnika. Prema njihovim rečima, pomenuta žena se onesvestila od straha nakon što je pilot saopštio putnicima da su ostali bez goriva

BEČ - Putnici aviona Sanekspresa (Sunexpres) koji je, kako tvrde, na relaciji Beč-Antalija ostao bez goriva i prinudno sleteo u Istanbul, traže javno izvinjenje ove avio-kompanije, dok Sanekspres demantuje da je letelica uopšte ostala bez kerozina!

Podsetimo, avion je, prema tvrdnjama putnika, 8. jula zbog nestanka goriva bio primoran da sleti u Istanbul. Putnicima je to tokom leta saopštio pilot lično, ali avio-kompanija je sada promenila ploču. Kada je Barbara H. (36), jedna od putnica na ovom letu zatražila objašnjenje od Sanekspresa, iz avio-kompanije su joj saopštili da su prinudno sleteli jer se jedna putnica onesvestila tokom leta.

"Niko iz aviokompanije više ni ne spominje da smo ostali bez goriva. Ovi izgovori su čiste laži“, izjavila je Barbara H. za austrijski dnevni list Hojte (Heute).

Njenu priču je potvrdilo još nekoliko putnika. Prema njihovim rečima, pomenuta žena se onesvestila od straha tek pola sata nakon što je pilot saopštio putnicima da su ostali bez goriva.

Podsetimo, nakon što su 8. jula zbog nedostatka goriva bili primorani da slete na aerodrom u Istambulu, ništa manje traumatičan nije bio ni let na povratku za Beč 22. jula. Tokom toga leta došlo je do eksplozije u jednom od avionskih motora. Na sreću, pilot je uspeo da okrene avion i vrati se na pistu u Antaliji. Neki putnici su odbili da se ovom letelicom vrate u Beč, pa su uzeli karte drugih avio-kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track