UHAPŠEN  SRPSKI DRŽAVLJANIN: U kombiju švercovao 12 sirijskih izbeglica!
Foto: Beta/Uprava Carina/Ilustracija

U istražnom zatvoru

UHAPŠEN SRPSKI DRŽAVLJANIN: U kombiju švercovao 12 sirijskih izbeglica!

Austrija -
Kombi su primetili i zaustavili neposredno pre nego što je kod Nikelsdorfa trebalo da uđe u Mađarsku. Policija još ne zna gde je preostalih osam sirijskih izbeglica iz kombija

BEČ - Državljanin Srbije (37) uhapšen je u Austriji zbog šverca 12 sirijskih izbeglica iz Srbije preko Mađarske. On se od pre dve nedelje nalazi u istražnom zatvoru u Kornojburgu u Donjoj Austriji.

Austrijska policija je tek ovih dana objavila detalje hapšenja početkom meseca. Najpre je policijska patrola u blizini bečkog aerodroma Švehat (Schwechat), uhvatila četiri Sirijca starih od 16 do 33 godine. Policajacima su odmah priznali da su, zajedno sa još osam izbeglica, neposredno pre toga iz pravca Mađarske dovezeni u Austriju.

Izbeglice su opisale vozilo kojim su došli i policija je odmah krenula u poteru. Kombi su primetili i zaustavili neposredno pre nego što je kod Nikelsdorfa trebalo da uđe u Mađarsku. Policija još ne zna gde je preostalih osam sirijskih izbeglica iz kombija.

Policija je zaplenila kombi sa zatamljenim staklima prethodno specijalno prepravljen za tajni transport ljudi. Sva sedišta iz zadnjeg dela vozila bila su izbačena, a bočna stakla zatamnjena crnim sprejem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track