UHAPŠENA MAKEDONSKA BANDA: Krali po Austriji, plen prodavali u domovini!
Foto: Polizei

Provaljivali u kuće

UHAPŠENA MAKEDONSKA BANDA: Krali po Austriji, plen prodavali u domovini!

Austrija -
Na dušu ove bande stavlja svih 11 trezora koje je policija, ispražnjene, ovog proleća pronašla u reci Traun

RID - Austrijska policija uhapsila je šestočlanu bandu provalnika iz Makedonije koja je povezana sa 50 provala u Gornjoj Austriji, od kojih se banda obogatila za minimum 550.000 evra. Muškarci su ukradene predmete prevozili i prodavali u Makedoniji.

Šestorica muškaraca, starosti između 23 i 38 godina operisala je u Gornjoj Austriji između januara 2013. i aprila 2014. godine. Glavna mata bile su privatne kuće koje su obijali u sumrak. Najčešće su krali novac u gotovini i skup nakit iz trezora koje su zatim bacali. Tako se "na dušu" ove bande stavlja svih 11 trezora koje je policija, ispražnjene, ovog proleća pronašla u reci Traun.

Provale, međutim, nisu uvek prolazile bez problema. Jednom prilikom su, zbog iznenadnog povratka vlasnika, morali da požure, pa su u kući ostale cipele i finatomka jednog od provalnika. Drugom prilikom nabasali su na regrute austrijske vojske koji su započeli razgovor sa njima, pa su plen morali da ostave u blizini opljačkane kuće i vrate se praznih ruku.

"Gde su hteli da uđu, tu su i ušli“, izjavio je državni tužilac Alojz Ebner juče u Lincu. Jedan od uhapšenih muškaraca već je od ranije poznat policiji, koja pretpostavlja da je prava šteta barem dvostruko veća od prijavljenih 550.000 evra, ali istraga još uvek nije uspela da bandu poveže sa svim izvedenim provalama.

Pokrajinska policijska direkcija poziva oštećene građane da se jave na broj telefona 059 133 40 3388, ili da krađu prijave u najbližoj policijskoj stanici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track