UPRKOS SANKCIJAMA: Beč ugostio vodeće moskovske privrednike!
Foto: Kurir Austrija

Prestonice uveliko sarađuju

UPRKOS SANKCIJAMA: Beč ugostio vodeće moskovske privrednike!

Austrija -
Glavna manifestacija "Dana Moskve“ je ekonomski forum u Privrednoj komori Beča, na kojoj učestvuje privredna delegacija glavnog grada Rusije od oko 50 osoba i oko 100 austrijskih privrednika

BEČ - Beč ne vidi nijedan razlog da prekine postojeći sporazum o saradnji sa Moskvom, koji je na snazi do 2017., poručeno je danas iz vlade grada i pokrajine Beč povodom održavanja "Dana Moskve“ u glavnom gradu Austrije.

Glavna manifestacija "Dana Moskve“ je ekonomski forum u Privrednoj komori Beča, na kojoj učestvuje privredna delegacija glavnog grada Rusije od oko 50 osoba i oko 100 austrijskih privrednika.

"Dani Moskve“ održavaju se u znaku saradnje gradova i pored sankcija koje je EU uvela protiv Rusije zbog ukrajinske krize.

Beč ističe da sporazum sa Moskvom ne predviđa partnerstvo gradova, već saradnju gradova, na primer u oblasti transfera znanja.

"Sa Kijevom imamo isto saradnju gradova“, dodale su vlasti ukazujući da su pre godinu dana u Moskvi održani "Dani Beča“ i da je aktuelna manifestacija uzvratna.

Krajem prošle nedelje gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin otkazao je dolazak u Beču, navodeći kao razlog što se 14. septembra održavaju izbori, tako da rusku delegaciju predvodi član gradske vlade Sergej Čerjomin, koji je zadužen za ekonomske odnose sa inostranstvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja