UŽAS: Devetnaestogodišni zatvorenik se obesio pre doručka!
Foto: Tanjug

Novo samoubistvo u austrijskim zatvorima

UŽAS: Devetnaestogodišni zatvorenik se obesio pre doručka!

Austrija -
Čuvar koji je došao ujutro po Demira u ćeliju da bi ga poveo na doručak zatekao ga je u ćeliji obešenog o čaršav koji je uzeo sa kreveta

BEČKO NOVO MESTO - Devetnaestogodišnji zatvorenik pronađen je mrtav u samici zatvora u Bečkom Novom Mestu (Wiener Neustadt)

Njega je čuvar u subotu ujutro u ćeliji zatekao obešenog uz pomoć čaršava, koji je uzeo sa kreveta. On je pritvoren pre mesec dana i čekalo ga je suđenje zbog nanošenja teške telesne povrede i pljačke. Pretpostavlja se da se radi o momku turskog porekla, jer se u austrijskim medijima predstavlja pod pseudomimom Demir.

General Peter Pehtl (Peter Pechtl), jedan od rukovodilaca zatvora, kaže da je čuvar zadužen za Demirovu ćeliju bio šokiran kada je došao da ga povede na doručak, a pronašao ga obešenog. Ovaj čuvar ga je čak lično poznavao jer je zbog ranijih krivičnih dela već služio kaznu u ovom zatvoru.

Zašto je ovaj mladi kriminalac odlučio da izvrši samoubistvo, ostaće nepoznanica. Prema izveštaju suda, državnog tužilaštva i policije mladić nije bio ocenjen kao suicidan i smešten je ćeliju u kojoj je bio sam.

Samoubistvo i u zatvoru Štajn

Pre nešto više od mesec dana Manuel S. (20) obesio se u svojoj ćeliji u zatvoru Štajn (Stein). Nakon fizičkog sukoba sa ćelijskim cimerom, koji je odmah premešten, Manuel se ubio samo par sati kasnije. Njegovi prijatelji su,preko fejsbuka, sakupili 5.000 potpisa kojim traže da se utvrdi da li je Manuel bio žrtva seksualnog nasilja i da li je dobio adekvatnu psihološku pomoć i nadzor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track