UŽAS : U ćeliji se obesio devetanaestogodišnji zatvorenik!
Foto: Tanjug

Serija samoubistava u austrijskim zatvorima

UŽAS : U ćeliji se obesio devetanaestogodišnji zatvorenik!

Austrija -
Iako je nekoliko puta pokušao sebi da oduzme život, u u zatvoru za mlade prestupnike u Gerasdofu su procenili da nije samoubilački nastrojen!

GERASDORF - U nedelju uveče čuvari su pronašli beživotno telo zatvorenika Ivana D. (19) u njegovoj ćeliji u zatvoru za mlade prestupnike u Gerasdofu (Donja Austrija).

Ivan D., nekada primeran učenik, uhapšen je 2011. godine nakon što je nožem usmrtio svog najboljeg druga Sebastijana (16). Ivan D. tada je osuđen na devet godina zatvora, a sud je naložio i psihijatrijsko lečenje.

Međutim, iako je nekoliko puta pokušao sebi da oduzme život, u ovoj zatvorskoj ustanovi ga nisu smatrali da je samoubilački nastrojenim!

Ovo je četvrto u nizu samoubistava vešanjem u austrijskim zatvorima u proteklih osam nedelja. Najpre je krajem maja Manuel S. (20) sebi oduzeo život nakon što ga je zatvorenik sa kojim je delio ćeliju nekoliko puta seksualno napastvovao, zatim se 12. jula obesio Tamer K. (20). 28. jula život je sebi oduzela majka troje dece Daliborka K. (27), a u nedelju je to učinio i Ivan D. (19).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track