UZBUNA U STANICI BEČKOG METROA: Putnik pretio da će aktivirati bombu!

Policijska akcija

UZBUNA U STANICI BEČKOG METROA: Putnik pretio da će aktivirati bombu!

Austrija -
Linija U4 je do pola devet saobraćala samo između Hajligenštata i Šotenringa, odnosno Karslplaca i Hiteldorfa

BEČ - Bečka stanica metroa Landštrase bila je jutros oko 8 sati evakuisana, a vozovi U3 i U4 "Bečkih linija“ su dobili naloge da se ne zaustavljaju na ovoj stanici pošto je jedna mentalno obolela osoba pretila da će aktivirati bombu! Linija U4 je do pola devet saobraćala samo između Hajligenštata i Šotenringa, odnosno Karslplaca i Hiteldorfa.

Austrijski mediji javlljaju da je policija evakuisala Landštrase posle pretnji jedne mentalno obolele osobe koja je na stanici pretila da će baciti bombu među putnike, ali ta vest još nije zvanično potvrđena.

"Bečke linije“ su za vreme hapšenja izbegavale ovo stajalište, pa je do zastoja došlo na liniji U3, čiji su se vozovi zadržavali na stanicama pre, to jest posle, ove, dok je linija U4 saobraćala dvokratno.

"Preventivno smo javili vozačima da ne ulaze u stanicu Landštrase. Policija je u 8:15 stigla na stanicu, a vozovi su u 8:30 već počeli normalno da saobraćaju", izjavila je Ana Marija Rajh, portparol "Bečkih linija“.

Ovo saobraćajno preduzeće se građanima izvinilo zbog neprijatnosti, a vozovi na podzemnim linijama U3 i U4 prema planu su počeli da saobraćaju oko devet časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track