VAJBEL: Zahtevamo od migranata znanje nemačkog!
Foto: FPO

IZBORNO PREPUCAVANJE FPÖ I ZELENIH

VAJBEL: Zahtevamo od migranata znanje nemačkog!

Austrija -
Činjenica da zeleni ne vide negativan razvoj situacije i probleme u integraciji migranata, mogla bi da ugrozi budućnost sve naše dece“, upozorio je kandidat forarlberške FPÖ Kristof Vajbel

BREGENC - „Pokrajinski izbori 21. septembra predstavljaju prekretnicu i građani će moći da izaberu između Forarlberga koji se vodi osećajem za stvarnost, ili onaj koji koče multi-kulturalne sanjarije“, izjavio je kandidat forarlberške Slobodarske partije (FPÖ) Kristof Vajbel (Christoph Waibel), odgovarajući na nedavnu prozivku Partije zelenih.

Naime portparol Zelenih za pitanja obrazovanja u Saveznoj skupštini, Harald Valser (Harald Walser) izjavio je da će na izborima Narodnjačka partija (ÖVP) moći da izabere u kom smeru će se kretati obrazovna politika Forarlberga: ukoliko uđu u koaliciju sa slobodarcima, unazad, ka metodama 19. veka, dok ih sa zelenima čeka svetla budućnost.

Vajbel je dodao da će građani moći da se odluče za prihvatanje manjkave integracije i lošeg nemačkog jezika, kojima turski migranti umanjuju ne samo svoje šanse za uspeh, već i druge dece, ili pak za politiku koja ima određene zahteve, ali podržava i nagrađuje sve one koji se pridržavaju dogovorenih pravila.

„Mi ne zatvaramo oči pred realnošću i imamo petlju da i od migranata zahtevamo znanje nemačkog jezika. Ukoliko želimo da prepolovimo broj loših učenika i ponavljača, neophodan nam je konsekventan sistem, koji sa jedne strane pomaže i podržava učenike, ali isto tako zahteva njihov iskreni trud“, objasnio je Vajbel.

Slobodarci se stoga zalažu za odeljenja sa maksimum 30 odsto migranatskih učenika, kao i za sankcije u oblasti finansijske pomoći porodicama, ukoliko roditelji ne daju podršku deci u učenju nemačkog jezika.

" Činjenica da zeleni ne vide negativan razvoj situacije i probleme u integraciji migranata, mogla bi da ugrozi budućnost sve naše dece“, upozorio je Vajbel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track