Većina Austrijanaca je za jedinstvene putarine u EU!

Opipavanje pulsa javnosti

Većina Austrijanaca je za jedinstvene putarine u EU!

Austrija -
Najnovije ankete pokazale su da 73 odsto građana Austrije smatra logičnom i vrlo dobrom ideju o jedinstvenoj putarini u Evropskoj uniji

BEČ - Skoro tri četvrtine Austrijanaca priželjkuje jedinstveno rešenje za plaćanje putarine u Evropskoj Uniji. Najnovija anketa Market­Instituta iz Linca pokazala je da 73 odsto građana Austrije smatra logičnom i dobrom ideju o jedinstvenoj putarini u EU.

Preostalih 27 odsto Austrijanaca preferira da i ubuduće bude kao i dosad, i da 28 članica EU, svaka za sebe, odlučuje koliku nadoknadu će da traži za vožnju po vlastitim autoputevima. Market­Institut je ovo istraživanje stavova domaće javnosti obavio povodom najave Nemačke da će stranci na njenim putevima plaćati putarinu, dok će vozačima sa nemačkim registarskim tablicama ona biti refundirana.

Na pitanje anketara da li Austrija treba da uzvrati istom merom, 56 odsto Austrijanaca smatra da to nije dobra ideja, dok bi se 26 odsto revanširalo Nemcima, a preostalih 19 odsto nisu sigurni u to kako Austrija treba da reaguje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track