Vrećica sa desetinama hiljada evra čeka vlasnika na birou za izgubljene stvari!
Foto: Shutter

KO POGODI NOSI PARE

Vrećica sa desetinama hiljada evra čeka vlasnika na birou za izgubljene stvari!

Austrija -
Od 1. avgusta kada je novac pronađen još se nije javio pravi vlasnik . Policija je saopštila da se radi o 24.000 evra mada je suma mnogo veća, a ko kaže tačnu sumu može da preuzme novac

KLAGENFURT - U klagenfurtskom birou za izgubljene stvari na vlasnika već gotovo mesec dana čeka vrećica sa 24.000 evra! Od 1. avgusta, kada je u kanti za smeće u parku Stadtgraben-Park pronađen novac, telefoni neprestano zvone.

“Svakodnevno dobijem više desetina poziva, a ima i ljudi koji lično svraćaju u biro i traže da im predamo novac jer je navodno njihov”, kaže direktorka Klagenfutskog biroa za izgubljene stvari, Helene Susic (Helene Sussitz).

Radnica magistrata koja je novac pronašla predala ga je policiji, koja do danas nije uspela da ustanovi kome novac pripada. Mada je policija saopštila da se radi o 24.000 evra, prava suma je znatno veća.

“Na taj način lako smo ustanovimo da se do sada pravi vlasnik još uvek nije javio”, objasnila je Susic.

Policija je sigurna da novac nije ukraden, budući da serijski brojevi pronađenih novčanica ne odgovaraju plenu ukradenom u nekom oružanom napadu. Novac se čuva se u trezoru Gradske kuće, a Helene Susic, koja u ovoj službi radi već 20 godina, priznaje da do sada nikada nije čuvala toliku sumu novca.

Ukoliko se pravi vlasnik ne javi u roku od godinu dana, novac će biti predat gospođi koja ga je pronašla.

Ona dodaje da lažni vlasnici koji joj se konstantno javljaju, zapravo ne čine kažnjivo delo.

“Niko ne može da dokaže da baš taj neko ko se javio nije izgubio tu ili sličnu sumu”, objašnjava advokat Ferdinand Lanker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track