VUČIĆ: Investitori iz Gornje Austrije su dobrodošli u Srbiju!
Foto: Tanjug

Mihael Štrugl u Beogradu

VUČIĆ: Investitori iz Gornje Austrije su dobrodošli u Srbiju!

Austrija -
Premijer Srbije je naglasio da će investitorima iz Gornje Austrije biti ponuđeni najpovoljiniji uslovi za ulaganja

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa sekretarom za ekonomiju i turizam Gornje Austrije Mihaelom Štruglom o unapređenju političke i ekonomske saradnje dve zemlje.

Zvaničnici su tokom susreta razgovarali o unapređenju političke i ekonomske saradnje Srbije i Austrije, sa posebnim osvrtom na jačanje odnosa sa pokrajinom Gornjom Austrijom.

Posebna pažnja posvećena je saradnji u oblasti turizma i izgradnji turističke infrastrukture na Dunavu.

Austrijska delegacija je obećala da će ponuditi svoja iskustva iz ove oblasti i poslati eksperte koji bi sa srpskim stručnjacima izradili projekte za razvoj ove privredne grane.

Vučić je informisao Štrugla o strukturalnim reformama u Srbiji i procesu evropskih integracija. On je naglasio da su investitori iz Gornje Austrije dobrodošli u Srbiju i da će im biti ponuđeni najpovoljiniji uslovi za ulaganja.

Štrugl je izjavio da se u Austriji sa pažnjom prate i nailaze na veliku podršku reforme koje srpska vlada sprovodi. Istakao je da će Austrija u okviru Evropske unije raditi na poboljšanju ugleda Srbije i da će i dalje pružati podršku procesu evropskih integracija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja