ZABORAVNA: Ženi (72) preti zatvor ako ne otkrije ime oca svog deteta!

PAZI S KIME SPAVAŠ

ZABORAVNA: Ženi (72) preti zatvor ako ne otkrije ime oca svog deteta!

Austrija -
Čovek koji je posle 50 godina saznao da nije otac ćerke za koju je godinama plaćao alimetaciju traži povraćaj novca ali majka se navodno ne seća sa kim je zatrudnela, pa joj prete hapšenjem

GRAC - Nemački sud zapretio je Austrijanki Mariji F (72), koja živi u Štajerskoj, da će je poslati u zatvor ako ne otkrije ko je otac njenog deteta.

Ovaj je važno kako bi se rešio višedecenijski spor po tužbi za vraćanje alimentacije. Poznato je da je ova Štajerka zatrudnela u decembru 1962. i rodila kćerku. Čovek koji je verovao da je otac devojčice, plaćao je godinama alimentaciju za dete. Međutim, pre godinu dana, DNK testom je otkriveno da žena koja sada ima više od 50 godina, nije njegova kćerka.

Nasamareni "otac" je posle šoka, zatražio povraćaj alimentacije od pravog biološkog oca. Međutim, majka kćerke, sada već sedamdesetdvogodišnjoj gospođi, izjavila je na sudu da se više ne seća ko je biomuškarac sa koim je zatrudnela.

Sudija međutim insistrira na imenu pravog oca, a Mariji je zaprećeno povećom novčanom kaznom, kao i zatvorom, ako se ne priseti sa kim je ostala u drugom stanju. Njen advokat je izjavio nemačkom nedeljniku Špigel (Der Spiegel) da sud njegovu klijentkinju na ovaj način prisiljava da oda ime oca njene kćerke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track