ZAHVALNI: Austrijanci ne zaboravljaju svoje gastarbajtere!
Foto: Wien.gv.at

POLA VEKA PEČALBE U AUSTRIJI

ZAHVALNI: Austrijanci ne zaboravljaju svoje gastarbajtere!

Austrija -
Grad Beč organizuje svečanost povodom pedesete godišnjice od kada su prvi strani radnici iz tadašnje Jugoslavije i Turske stigli u Austriju želeći da im se zahvali na svemu što su uradili za grad

BEČ - Pedeseta godišnjica dolaska prvih gastarbajtera iz tadašnje Jugoslavije i Turske stigli u Austriju, biće svečano obeleženi 3. septembra u Gradskoj kući. Grad Beč želi na ovaj način da im se zahvali na doprinosu u oblikovanju grada tokom poroteklih godina.

Predsednik Hajnc Fišer (Heinz Fischer), gradonačelnik Beča Mihael Hojpl (Michael Häupl, SPÖ) i gradska ministarka za integraciju Sandra Frauenberger (SPÖ), u sredu će ovim povodom u Gradskoj kući ugostiti 1000 bivših gastarbajtera, koji sada mahom imaju austrijsko državljanstvo.

Sandra Frauenberger ministarka za integraciej grada Beča, i Mihael Hojpl, gradonačelnik Beča
Sandra Frauenberger ministarka za integraciej grada Beča, i Mihael Hojpl, gradonačelnik Beča

“Ovim ljudima i njihovom poštenom radu, ponekad i u izuzetno teškim okolnostima, moramo odati počast. Ovaj grad smo poslednjih godina zajedno uredili i oblikovali”, naglasila je Sandra Frauenberger, inače inicijator ovog projekta.

Podsetimo da danas u Beču živi 156.000 ljudi sa prostora bivše Jugoslavije (95.000 iz Srbije i Crne Gore, 38.000 iz Bosne i Hercegovine i 23.000 iz Hrvatske), kao i 75.000 osoba turskog porekla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track