ZAKAZAO ALARM: Alžirac pobegao iz centra za deportaciju u Austriji!
Foto: ORF

Policija traga za odbeglim imigrantom

ZAKAZAO ALARM: Alžirac pobegao iz centra za deportaciju u Austriji!

Austrija -
Tridesetdvogodišnji Alžirac se preko jednog balkona spustio u unutrašnje dvorište Centra za deportaciju Fordernberg, a zatim neometano preskočio dve ograde visoke po četiri metra

FORDERNBERG - Alžirac (32), koji se nalazio u Centru za deportaciju Fordernberg (Anhaltezentrum Vordernberg) u Štajerskoj, pobegao je u ponedeljak iz ove dobro čuvane ustanove. Štajerska policija je potvrdila da se za odbeglim ilegalnim imigrantom traga i da on nije opasan Ovo je prvi uspešan beg iz institucije otvorene u januaru ove godine.

Alžirac se u ovom centru nalazio od 10. avgusta. Nadležne službe još uvek nisu odredile termin za njegovu deportaciju, budući da “zatvorenici” u ovoj ustanovi mogu da provedu i do šest meseci. Alžirac se preko jednog balkona spustio u unutrašnje dvorište, a zatim preskočio dve ograde visoke po četiri metra.

U momentu kada osoba dodirne ogradu morao je da se uključi alarm, kao što je to bio slučaj sa predhodna dva ilegalna imigranta koji su pokušali da pobegnu. Alarm je iz nepoznatih razloga zakazao. Nestanak Imigranta primećen je tek nekoliko sati kasnije, a policija je odmah raspisala poternicu.

Interesantno je da se u momentu bega u ovom centru nalazilo svega dvadesetak ilegalnih imigranata koji su čekali na deportaciju, kao i 50 policajaca i 68 radnika privatnog obezbeđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track