ZAPALA MU VEČERA: Lukas kažnjen jer je jeo kebab na trotoaru!
Foto: Wikipedia

Skupo ga koštalo

ZAPALA MU VEČERA: Lukas kažnjen jer je jeo kebab na trotoaru!

Austrija -
Devetnaestogodišnjem Štajeracu Lukasu S. policija je ispisala kaznu od 100 evra zbog toga što je jeo sedeći na ivici trotoara ispred ćevabdžinice i ometao pešake

INER NOJŠTAT - Vruć kebab koštao je mladog Štajerca, Lukasa S. (19), više od sto evra!

Lukas je u nedelju rano ujutru, oko 3 sata, posle izlaska sa drugarima svratio do obližnjeg imbisa u Viner Nojštatu (Wiener Neustadt) da kupi porciju kebaba. Seo je na ivicu trotoara ispred lokala kako bi u miru pojeo obrok kada,su mu prišla dva policajca i uzela njegove podatke jer ometa pešački saobraćaj!

Ubrzo je ovog studenta bankarstva u poštanskom sandučetu sa;ekalo obaveštenje da mora da plati kaznu u visini od sto evra uz obrazloženje da je „Sedeći jeo kupljeni kebab i time ometao pešake ...“.

„Trg je bio potpuno prazan!“, izjavio je u neverici Lukas. „Možda sam kažnjen jer sam prekoračio dozvoljenu brzinu u jedenju kebaba, jer sam baš bio gladan“, dodaje uz osmeh.

Mladić je uložio žalbu na visinu kazne, pa je ona smanjena sa 100 na 60 evra.

„Platio sam ovu besmislenu kaznu, ali i dalje ne mogu da verujem da sam dao toliki novac samo zbog sedenja na par santimetara trotoara u pustoj ulici“, iskreno kaže Lukas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track