Zapalio se krov pun plinskih boca pripremljenih za njegovu opravku!

Požar u Olimpijskom selu u Insbruku

Zapalio se krov pun plinskih boca pripremljenih za njegovu opravku!

Austrija -
Plamen je šikljao metrima visoko, a odjekivale su detonacije od eksplodiranih boca sa gasom koje vatrogasci nisu uspeli da uklone sa krova, srećom svi stanari su evakuisani na vreme

INSBRUK - U nedelju oko 22 sata izbio je požar na krovu jedne zgrade u Olimpijskom selu u Inzbruku. Zgrada je odmah evakuisana, a stanovnici okolnih zgrada morali su da pozatvaraju prozore zbog oblaka gustog dima koji se širio. Zbog udisanja otrovnih gasova više osoba je prebačeno u bolnicu.

Vatra ja šikljala metrima visoko, a čule su se i tri detonacije, jer je došlo do eksplozije boca gasa koje su doneli na vrh zgrade zbog predstojećih radova na izolaciji krova. Srećom nije došlo do katastrofe jer su vatrogasci uspeli da skinu sa krova većinu ovih boca.

Na lice mesta je odmah stiglo 150 vatrogasaca, iz tirolskog glavnog grada, ali i okolnih mesta. Posle dvočasovne borbe sa vatrenom stihijom uspeli su nešto posle ponoći da lokalizuju požar.

- Šteta je ogromna, jer su krovna konstrukcija i stanovi stanovi na poslednjem spratuuništeni, izjavio je Ervin Rajhel (Erwin Reichel), šef vatrogasaca Inzbruka.

U naselju žive i naši zemljaci!

U Olimpijskom selu Inzbruka živi više od 6.850 ljudi. Reč je o stambenom naselju izgrađenom u dva navrata, pred Zimske Olimpijske igre 1964. i Zimske Olimpijske igre 1976, godine, a ukupno 176 zgrada. U Olimpuijsko selo ima stanara i sa područja ex Jugosalvije, skoro svaki šesti stanovnik u njemu je početkom ove godine bio stranac (15,8 odsto).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track