SKUP ODMOR: Bečlija mora da plati 1500 evra kaze za parkiranje!
Foto: ORF

Ostavio auto gde ne treba

SKUP ODMOR: Bečlija mora da plati 1500 evra kaze za parkiranje!

Austrija -
Ginter Nojman po povratku sa odmora pronašao je pod brisačem 12 kazni, a kada je pozvao nadležnu službu da se žali, zaradio još devet kazni, za dane kada mu policija nije ispisala kaznu

BEČ - Ginter Nojman, stanovnik 8. bečke opštine, u martu je svoj automobil parkirao u komšiluku i sa suprugom odleteo na odmor. Po povratku sa 14-dnevnog odmora u sandučetu ga je dočekala 21 kazna za pogrešno parkiranje u visini od ukupno 1500 evra.

Bečlija je naime zaboravio da je to parking mesto rezervisano samo za kraća zadržavanja. Ginter Nojman, kao stanovnik ove opštine, poseduje dozvolu za parkiranje na njenoj celokupnoj teritoriji. Ipak, za određene ulice, pre svega opterećene ulice u kojima se nalazi mnogo prodavnica i malo parking mesta,važe posebne regulative.

U ovim ulicama automobil je moguće ostaviti najduže sat i po vremena. Ginter Nojman je, u euforiji pred odlazak na odmor, ovo pravilo u potpunosti prevideo, pa je svoje vozilo ostavio čitavih 14 dana na tom mestu.

Po povratku sa odmora pod brisačem je pronašao dvanaest kazni, a kada je pozvao nadležnu službu kako bi se požalio, sagovornik ga je pitao koliko dugo je automobil ostavio parkiran na istom mestu. Nakon što je Bečlija rekao istinu „nagrađen“ je sa još devet kazni, za dane kada mu policija nije ispisala kaznu.Ukupno će sada za pogrešno parkiranje platiti 1500 evra. Nadležna služba je odbila argumentaciju Bečlije, da on, sve i da je znao da je automobil pogrešno parkirao, iz inostranstva nikako nije mogao da preparkira vozilo.

Iz parking servisa smatraju da je zakon isti za sve, te da se svaki dan u kome je vozilo pogrešno parkirano posmatra kao poseban delikt. Slučaj se trenutno nalazi u Republičkom finansijskom sudu, a Ginter Nojman je izjavio da bi mu bilo bolje da mu je pauk odneo automobil jer bi ga to sigurno manje koštala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track