ZASTRAŠUJUĆE: Dečiji vrtić pun tarantula!
Foto: Wikipedia

NAJEZDA PAUKOVA U AUSTRIJI

ZASTRAŠUJUĆE: Dečiji vrtić pun tarantula!

Austrija -
U bašti dečijeg vrtića u Nikelsdorfu vaspitačica je bila užasnuta kada je otkrila gomiju stepskih tarantula nedaleko od dece koja su se igrala

NIKELSDORF - Vaspitačica jednog vrtića u Nikelsdorfu bila je užasnuta kada je otkrila gomilu tarantula kako gamiže po bašti obdaništa, nadomak dece koja su se igrala u blizini.

Mada stručnjaci kažu da nisu opasne po život, njen ujed može da izazove jako crvenilo, pa čak i ranu na mestu ugriza, a pogotovo nije bezbedno da budu u blizini dece. Gradonačelnik Nikelsdorfa kaže da će ove tarantule biti preseljene iz dvorišta vrtića u dogovoru sa ekspertima za biologiju i zaštitu prirode, jer je ova vrsta paukova u Austriji zaštićena zakonom.

U Nikelsdorfu su se pre više godina namnožile takozvane južnoruske tarantule (stepske tarantule). To je najveći pauk kojeg se može naći u Austriji i uopšte u Srednjoj Evropi. Reč je o dlakavom pauku smeđe boje, koji živi u zemlji, obično u područjima suve trave. Nije ga lako otkriti, jer retko izlazi iz svoje rupe i na najmanje podrhtavanje tla ponovoo beži u nju.

Pojava velikog broja ovih životinja u nekim austrijskim opštinama, gde ih pre nije bilo, objašnjava se obilnim kišama u poslednjih nekoliko nedelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track