ZEMLJACI SE ORGANIZOVALI: Prikupljaju pomoć za poplavljene u Timočkoj Krajini!
Foto: Fonet

Nova humanitarna akcija u Beču

ZEMLJACI SE ORGANIZOVALI: Prikupljaju pomoć za poplavljene u Timočkoj Krajini!

Austrija -
U sredu, 24. septembra, u prostorijama KUD „Stevan Mokranjac“ u desetoj bečkoj opštini biće organizovano prikupljanje pomoći za postradale u septembarskim poplavama

BEČ - Akcija prikupljanja pomoći postradalima u poplavama u Timočkoj Krajini biće organizovana u sredu, 24. septembra, u prostorijama KUD „Stevan Mokranjac“, (Arthaberplac (Arthaberplatz) 3), u desetoj bečkoj opštini, od 18,30 sati.

Organizatori skupa „Slovenska unija“ u saradnji sa KUD „Stevan Mokranjac“ i KUD „Podvrška“ apeluju na sve dobrotvore da pre svega doniraju novac, jer je humanitarni prevoz robe u velikoj meri sporiji, a sam proces komplikovaniji.

Prikupljena sredstva biće utrošena za najpotrebnije artikle, koji će biti kupljeni u Srbiji. Posetu poplavljenim područjima, kao i kupovinu potrebne robe izvršiće tročlana komisija, koja kreće put Timočke Krajine već krajem ove nedelje.

Ovakav proces je usaglašen na osnovu preporuke predstavnika Ambasade Republike Srbije u Beču, kako bi se naglasila njegova potpuna transparentnost. Svi prilivi donacija, kao i razlozi izdavanja sredstava biće objavljeni na socijalnim mrežama i putem medija. Više informacija može se dobiti na telefon 0660 977 00 10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track