ZLOČIN U SALCBURGU: Bosanku (20) nožem izbo bivši momak!
Foto: ORF

Ubistvo s predumišljajem

ZLOČIN U SALCBURGU: Bosanku (20) nožem izbo bivši momak!

Austrija -
Pijani dvadesetjednogodišnji mladiću ubio je Mirelu B. (20) u stanu svoje majke a policija sumnja da je planirao zločin jer je imao kartu za beg u inostranstvo

ZALFELDEN - Mirela B. (20), poreklom iz Bosne i Hercegovine, ubijena je višestrukim ubodima nožem u blizini austrijskog grada Salzburga. Nju je u noći između srede i četvrtka ubio njen mladić (21) u stanu majke osumnjičenog, a mladić je iste noći uhapšen.

Majka uhapšenog kobne večeri vratila kući oko 1 sat ujutru i u svom stanu zatekla jeziv prizor. U kupatilu je, u lokvi krvi, ležala izbodena Mirela. Majka je, zajedno sa komšijama koje su neposredno pre napada čule buku i svađu, alarmirala policiju i Hitnu pomoć.

Lekar je mogao samo da ustanovi smrt nesrećne devojke. Mladić stranog porekla, sa kojim je preminula najverovatnije bila u ljubavnoj vezi, takođe je bio u stanu, i policija ga je bez pružanja otpora, uhapsila iste noći. Momak je priznao ubistvo, ali da se još uveg istražuje tačan motiv zločina. Činjenica je da je napadač u trenutku napada bio pod uticajem alkohola (0,8 promila), a sumnja se da je planirao ubistvo jer je za četvrtak imao kupljenu kartu za put u inostranstvo.

„Žrtva i osumnjičeni su se poznavali godinu i po dana. Još uvek nije sigurno da li su bili u ljubavnoj, ili samo prisnoj prijateljskoj vezi, ali definitivno nisu živeli zajedno. Devojka ga je te kobne noći posetila u stanu njegove majke. Policija je na mestu zločina pronašla nekoliko noževa, a forenzički testovi će pokazati koji od njih je mladiću poslužio kao oružje“, izjavila je Irene Štaufer (Irene Stauffer), portparol lokalne policije.

Njeni prijatelji međutim kažu da su njih dvoje donedavno bili u vezi, koju je Mirela prekinula, ali nije prekinula kontakt s njim, već su se redovno viđali.Mirela je radila u jednom restoranu ali je planirala da nastavi školovanje.

“Ona je željela da njih dvoje budu samo prijatelji i ništa više”, rekla je jedna Mirelina prijateljica.Oni koji su je poznavali kažu da je bivši momak planirao da je iznenadi putovanjem u Njujork, u znak pomirenja. Međutim, niko ne može pretpostaviti šta je krenulo po zlu.

Kada je policija obavestila Mirelinu majku da je ubijena, ona ih je uveravala da je njena kćerka živa jer je neposredno pre njihovog dolaska primila poruku sa njenog broja.preminule.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track