Neophodna pomoć za spas belih medveda!
Foto: Zoološki Vrt Šenbrun

DANI ZAŠTITE ugroženih vrsta u Beču

Neophodna pomoć za spas belih medveda!

Austrija -
Ukupno 25 organizacija za zaštitu životinja, prirode i ugroženih vrsta predstaviće se od 28. do 31. avgusta u okviru Dana žaštite ugroženih vrsta u zoo vrtu Šenbrun

BEČ - Od 28. do 31. avgusta se u Zoološkom vrtu Šenbrun održava manifestacija “Dani zaštite ugroženih vrsta”. Za sve posetioce organizovane su interesantne radionice, a u okviru ove manifestacije predstaviće se ukupno 25 organizacija za zaštitu životinja, prirode i ugroženih vrsta.

Glavne atrakcije biće model ajkule u prirodnoj veličini,maženje pčela i izgradnja ledenih santi za polarne medvede. Deca će moći da prave životinje od gline, posmatraju razne kosti i tkiva pod mikroskopom, te crtaju, boje ili rešavaju životinjske zagonetke. Ove godine fookus je na belim medvedima.

“Zaštita ovih životinja je Zoološkom vrtu Šenbrun izuzetno važna. Stoga ćemo u okviru ove manifestacije sakupljati dobrovljne donacije za pomoć organizaciji “Polar Bears International”, izjavila je direktorka zoološkog vrta, Dagmar Šrater (Dagmar Schratter).

Program manifestacije moguće je naći na internet stranici Zoološkog vrta Šenbrun: http://www.zoovienna.at/termine/artenschutztage-2014/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja