Austrijanci se zabavljali uz Dačićevu pesmu
Foto: Dado Djilas

Gosti slušali premijera

Austrijanci se zabavljali uz Dačićevu pesmu

Politika -
Snalažljiv Dok su čekali Ivicu Dačića, plemići iz Beča zabavljali se gledajući na internetu snimke svog domaćina s kafanskih nastupa

BEOGRAD - Premijer s mikrofonom.

Predsednik Vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić kasnio je juče na sastanak s nadvojvodom Karlom fon Habzburgom, koji predvodi delegaciju Austrije u trodnevnoj poseti Beogradu.

ČuđenjeLidera Socijalističke partije Srbije čekali su članovi delegacije iz Austrije oko pola sata.Za to vreme neki od njih ubijali su vreme guglajući po tabletu. Gosti su ostali začuđeni kad su pronašli fotografiju srpskog premijera kako peva i zabavlja goste u kafani, ali ih je taj prizor, sudeći po osmesima, zabavio.I premijer Dačić bio je izuzetno raspoložen. On se izvinio zbog kašnjenja jer se zadržao na sastanku s američkim ambasadorom Majklom Kirbijem. Atmosfera na sastanku bila je toliko opuštena da je malo falilo da gostima iz visokog društva otpeva „Miljacku“, a možda i otpevuši „Na lepom plavom Dunavu“ od Johana Štrausa.

Posle... Svi se prave da su ozbiljni
Posle... Svi se prave da su ozbiljni

Izvinjenje- Kolege iz Austrije čitale su tekst iz austrijskih novina u kojem se opisuje poseta njihove ministarke unutrašnjih poslova Marije Fekter, pa je tu bila i slika na kojoj se vidi da pevam - izjavio je za Kurir povodom ovog susreta lider Socijalističke partije Srbije i dodao:- Ministarka je prijateljica Fon Habzburga, i to smo u razgovoru komentarisali. Zamolio sam ga da je mnogo pozdravi jer je ona veoma važan faktor u Austriji - izjavio je Dačić za Kurir.

Dačić odlikovan IVICA POSTAO VITEZVitez od Žitorađe.Ivicu Dačića juče je viteškim odlikovanjem odlikovao ni manje ni više nego unuk poslednjeg austrougarskog cara Karla Prvog - nadvojvoda Karl fon Habzburg. Dačić je bio posebno ponosan jer, iako je odlikovanje simboličan gest, od sada pouzdano može da tvrdi da je jedini vitez iz Žitorađe, a možda i šire.- Istorija nas uči da se odnosi naše dve zemlje nikad više ne baziraju na sukobima već na saradnji jer je to interes građana i Srbije i Austrije - istakao je premijer Dačić i ocenio da Austrija pruža snažnu podršku evropskom putu Srbije i da je interes obe države da unaprede politički dijalog i ekonomsku saradnju.Karl fon Habzburg istakao je da je interes Austrije da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track