KATASTROFA: Pakleni plan Marka Jakšića i Tačija uspeo!
Foto: Zoran šaponjić

Lokalni izbori na Kosmetu

KATASTROFA: Pakleni plan Marka Jakšića i Tačija uspeo!

Politika -
Izborna lista GI SDP - Oliver Ivanović saopštila je da je do 10 časova na birališta u Kosovskoj Mitrovici ukupno izašlo 518 glasača, što je 1,86 odsto od ukupnog broja, a od toga na biračkim mestima gde su Albanci većina glasalo je 366, što čini 70,66 odsto birača.

KRALJEVO - Pakleni plan poslanika DSS s Kosova Marka Jakšića i kososvskog premijera Hašima Tačija u potpunosti je uspeo. Jakšić i Tači su se udružili s ciljem da zajedničkim snagama i zastrašivanjem na sve načine osujete Srbe iz južne srpske pokrajine da izađu na lokalne izbore.

Naime, do 10 sato na Kosovu Tači je dobio 70 odsto glasova!!! Ako se nastavi ovakav trend Tači dobija u svim srpskim opštinama.

Izborna lista GI SDP - Oliver Ivanović saopštila je da je do 10 časova na birališta u Kosovskoj Mitrovici ukupno izašlo 518 glasača, što je 1,86 odsto od ukupnog broja, a od toga na biračkim mestima gde su Albanci većina glasalo je 366, što čini 70,66 odsto birača. GI SDP apeluje na na građane da izađu na glasanje i iskoriste svoje biračko pravo.

Ali, izbore ometaju Obraz, Dveri, Mladen Obradović i "Četnici iz Valjeva", grupe "Artemijevaca", kao i DSS.

Maltretiraju starce i žene koji idu ka biralištima. Napadaju ljude po ulici, a Kosovska policija ne reaguje. Oni su se rasporedili u grupama u neposrednoj blizini biračkih mesta i provociraju one koji glasaju - šikaniraju ih i čak im i prete nasiljem.

Komisija za monitoring izbora navodi da "Priština nije poštovala dogovore iz Brisela". Ekipi TV Most nije dozvoljeno da zabeleži glasanje u Suvom Dolu, gde je glasala i kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Adrijana Hodžić jer, kako im je rečeno nemaju akreditacije OEBS-a, što nemaju ni ostali novinari koji na severu prate izbore.

Priština pokušava da omete prelazak interno raseljenih na glasanje, ali zoni a sada nesmetano prelaze.

Podsetimo, prelaz Jarinje jutros je oko šest sati prešlo šest autobusa iz Kraljeva, Smedereva i Beograda sa raseljenim licima koja su krenula na glasanje na Kosovo i Metohiju, rakao je predstavnik Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kraljevu Aleksadar Erac.

Međutim, prema njegovim rečima, problem je nastao sa autobusima iz Niša koji su sat vremena nakon toga pokušali da pređu Jarinje, pošto su prvo neuspešno pokušali da pređu na pelazu Merdare.

"Pet autobusa je vraćeno sa prelaza Merdare i onda su oni preko Kopaonika probali da uđu na Kosovo peko prelaza Jarinje", rekao je Erac.

Euleks je dobio dopis sa brojevima tablica autobusa a nisu dali da pređu ni prelaz Jarinje, kaže Erac.

Erac dodaje da u ovim trenucima putnici pešice prelaze administrativnu liniju na prelazu Jarinje i na drugoj strani će ih čekati lokalni autobusi koji će ih odvesti na biračka mesta.

Do sada niko od raseljenih nije glasao jer oni koji su prešli administrativnu liniju čekaju one iz zaustavljenih autobusa da im se priključe i da onda glasaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track