Autor filma o Muhamedu: Ne kajem se objaviću i drugi deo

Ne odustaje

Autor filma o Muhamedu: Ne kajem se objaviću i drugi deo

Planeta -
Nakula, kojeg američki mediji smatraju za autora kontroverznog filma, zatražio je policijsku zaštitu pošto su ga u sredu identifikovali mediji

LOS ANĐELES - Masovni skoro nikad jači protesti muslimana širom sveta u kojima je ubijen i američki ambasador u Libiji, inicirani kvazifilmom "Nevinost muslimana" kao da ne dotiču čoveka koji tvrdi da je autor tog (ne)dela.

Producent filma u kojem se vređa islam izjavio je da se ne kaje što je napravio ovaj film.- Ne, ne kajem se. Ožalošćen sam zbog smrti ambasadora, ali se ne kajem što sam napravio ovaj film, izjavio je čovek koji se predstavio kao Nakula Baselej, 55-godišnji Kopt koji živi u Kaliforniji.Ipak Nakula, kojeg američki mediji smatraju za autora kontroverznog filma, zatražio je policijsku zaštitu pošto su ga u sredu identifikovali mediji.- Ja stojim iza 14-minutnog dela filma koji sam stavio na internet i razmišljam da objavim integralni film, izjavio je on dodajući da niko nije manipulisao filmom.

Na pitanje da li se oseća krivim zbog antiameričkih napada koje je izazvao ovaj film, on je odgovorio:

"Da, osećam se krivim. Amerika je pretrpela posledice filma s kojim nema ništa".- Imam jednu poruku za celi svet, a ne samo za muslimane. Nadam se da ćete videti film u celini pre nego što budete sudili, dodao je on.

Sebe je opisao kao "arapskog mislioca kojeg zanimaju muslimanske teme".U početku je objavljeno da je režiser filma Sem Basil, izraelsko-američki filmadžija kojeg finansiraju Izraelci.On se sakrio kada su počeli neredi u Egiptu i Libiji, dok je Stiv Klain, konsultant za film, izjavio da se Basil ukočio od straha kad je čuo vest o smrti američkog ambasadora Stivensa....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track