BAHATO: Predsednik Čajetine kupio divlji objekat za 500.000 evra!

Na šta troši državne pare

BAHATO: Predsednik Čajetine kupio divlji objekat za 500.000 evra!

Društvo -
Milan Stamatović u ime opštine dao pola miliona evra za poslovni prostor za koji je tek predat zahtev za legalizaciju i koji je opterećen hipotekom

BEOGRAD - Poslovanje za primer.Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, kadar DSS, kupio je u ime opštine poslovni prostor za basnoslovnih 500.000 evra iako deo tog objekta nema upotrebnu dozvolu i opterećen je hipotekama u iznosu od čak 592.000 evra! Naime, za potrebe komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“, koje treba da se izmesti, opština je s privatnim preduzećem „Danica d. o. o.“ krajem 2011. godine sklopila predugovor o kupovini poslovnog prostora od 1.224,63 metra kvadratna na 20,03 ari (ugovor zaključen u martu 2012. godine) iako lamele B i C (poslovni prostor se sastoji od tri lamele, opština je kupila dve - B i C) nemaju potrebnu dokumentaciju - lamela B u trenutku kad je opština potpisala predugovor nije imala upotrebnu dozvolu, a papiri za lamelu C su tek predati za legalizaciju! Na sve to, objekat je opterećen hipotekarnim kreditima - dugovima, koji idu i preko pola miliona evra.- Navedena nepokretnost je opterećena vansudskom hipotekom (od 16.4.2010. godine) u korist poverioca Metals banke Novi Sad u iznosu od 7.000.000 dinara, vansudskom hipotekom (20.11.2007. godine) u korist poverioca Kredi agrikol banke u iznosu od 500.000 evra, vansudskom hipotekom (15.6.2011. godine) u korist poverioca Kredit agrikol banke u iznosu od 22.000 evra - navodi se u dokumentaciji u koju je Kurir imao uvid.Povrh svega, opština se obavezala sa pet menica da će isplatiti sve rate (ukupno šest) i da prodavac može pustiti menicu ukoliko opština na dan dospeća rate ne uplati novac, i to u fazi predugovora, što znači da je vlasnik preduzeća „Danica“ mesecima pre sklapanja ugovora o kupovini imao kod sebe opštinski novac!- Opština se obavezuje da najkasnije 28. decembra 2011. godine prodavcu kao sredstvo obezbeđenja izda pet plativih menica u zemlji - navodi se u predugovoru.

Sporni objekat koji je plaćen pola miliona evra
Sporni objekat koji je plaćen pola miliona evra

Milan Stamatović: Neću da vam se pravdamPredsednik opštine Milan Stamatović odbio je da odgovori na Kurirova pitanja u vezi sa spornom kupovinom.- Nemam nameru da odgovaram na optužbe političkih partija niti da se vama pravdam ili ulazim u polemiku. Sve je to bilo predmet istrage i sve je urađeno u skladu sa zakonom - poručio nam je Stamatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track