BAHATO: Radnici ga tužili, direktor im ukinuo zaradu!

Pavlović kažnjava zaposlene

BAHATO: Radnici ga tužili, direktor im ukinuo zaradu!

Društvo -
Direktor Preduzeća za puteve „Beograd“ naredio da se grupi od 30 radnika ne isplaćuje akontacija kad je saznao da su ga tužili zbog neisplaćivanja plata od januara 2011. godine

BEOGRAD - Bezobrazluk!Nebojša Pavlović, direktor Preduzeća za puteve „Beograd“ u restrukturiranju, naredio je da se grupi od 30 radnika više ne isplaćuju plate, tvrdi radnik ovog preduzeća koji je insistirao na anonimnosti. Prema njegovim rečima, do ovoga je došlo jer su direktora Pavlovića radnici tužili zbog neisplaćivanja zarada od januara 2011. do januara 2014.- Kad je čuo da smo ga tužili, dao je nalog da ne dobijemo ni dinar. Akontacija koja je deljena u prošli petak za februar 2014. podeljena je samo radnicima koji nisu tužili firmu i direktora Pavlovića, a nas tridesetoro nismo videli ni dinara. Čuli smo da je to naredio direktor i da je rekao da će nas sam naterati da damo otkaz - priča radnik i dodaje da su nadležni čak i pretili radnicima.Pretnje i bezobrazluk- Bilo je raznih pretnji, ali mi smo rešili da ne povlačimo tužbu. Dosta nam je i ne možemo više da trpimo taj bezobrazluk - ogorčen je naš sagovornik.Kad smo otišli kod direktora Pavlovića, ponašao se veoma drsko i ni na jedno pitanje nije želeo da da konkretan odgovor. Novinarki nije dozvolio da uključi diktafon, da bi zatim počeo da viče na nju. Na njeno pitanje da li je tačno da su ga radnici tužili, odgovorio je: „Kao i u svakom preduzeću - kada dugujete nekome, neko će tužiti“. Kada ga je novinarka pitala koliko radnicima kasne zarade, odgovorio je:- Oni ne primaju zarade već akontacije. U zavisnosti od toga koliko zarade, toliko mogu i da prime.Nakon što ga je novinarka zamolila da bude konkretan i kaže koliko zarada nije isplatio radnicima, počeo je da viče:- Koliko? Koliko, koliko, koliko nije isplaćeno?! Da, i šta je tu sad sporno? Pa nije isplaćeno za period kad se nije radilo, pre raskida ugovora o privatizaciji - besneo je Pavlović. Novinarka je pokušala da ga smiri i rekla mu da nema potrebe da se ljuti.Naljutio se- Ljutim se zato što hoću da mi postavljate konkretna pitanja, a nemojte... Nemojte. Koliko nije? Koliko nije - nije. Delimo sudbinu 150 i kusur preduzeća - kaže Pavlović.Ovo preduzeće bilo je u vlasništvu „Nibens grupe“ Mila Đuraškovića, protiv koga se vodi sudski spor jer je nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća oštetio ta preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona.

Iznervirao sePOLUDEO ZBOG KURIRAJedan od radnika ovog preduzeća kaže da je direktor pobesneo kad su novinari Kurira izašli iz njegove kancelarije.- Urlao je na nas! Organizovao je sastanak, na kojem je glavna tema bila ko je pozvao novinare Kurira i vikao da se svi problemi rešavaju „u kući, a ne u štampanim glasilima željnim tiraža“ - kaže radnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track