Bajatović traži od MUP-a informaciju o prisluškivanju

Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

Bajatović traži od MUP-a informaciju o prisluškivanju

Društvo -
Ako se pokaže da je bilo prisluškivanja najviših državnih funkcionera onda je to ozbiljno narušavanje bezbednosti u zemlji i postavlja se pitanje šta treba uraditi da bi se to rešilo, rekao je Dušan Bajatović

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Dušan Bajatović izjavio je da će danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) tražiti informacije o slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

Bajatović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će, nakon što dobije te informacije, sazvati sednicu Odbora na kojoj će se razmatrati pitanje bezbednosti zemlje ali i taj konkretan slučaj. "Ako se pokaže da je bilo prisluškivanja najviših državnih funkcionera - predsednika države i potpredsednika Vlade, onda je to ozbiljno narušavanje bezbednosti u zemlji i postavlja se pitanje šta treba uraditi da bi se to rešilo", rekao je on.

Bajatović je dodao da afera prisluškivanja državnih funkcionera pokazuje da su potrebne izmene zakona u toj oblasti radi boljeg preciziranja ko, na koji način i u kojim situacijama može da se bavi tim poslom. "Potrebno je daleko precizinije i jasnije odrediti ko, na koji način i pod kojim uslovima može da prisluškuje", rekao je Bajatović i dodao da su u zakonu pobrojane takve situacije, ali da procedure kojima se to pitanje preciznije reguliše nisu dovoljno jasne.

On je dodao da su u odbor iz MUP-a i Ministarstva odbrane stigli redovni izveštaji o radu ali da u njima nije bilo detalja o slučajevima prisluškivanja, jer oni tretiraju raniji period. Bajatović je dodao da je još rano govoriti o formiranju Anketnog odbora koji bi se bavio slučajem prisluškivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track