Bajatović: Vlada treba da se izjasni o ceni energenata

Gas

Bajatović: Vlada treba da se izjasni o ceni energenata

Društvo -
Vlada Srbije mora brzo da se izjasni oko strategije cena energenata", kazao je Bajatović, dodavši da neko mora da pokriva razliku od nabavne do prodajne cene gasa

GORNJI MILANOVAC - Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je u Gornjem Milanovcu da Vlada Srbije mora brzo da se izjasni o strategiji cena energenata, navodeći da trenutna cena gasa u Srbiji niža za 30 odsto od realne.

Bajatović je u Gornjem Milanovcu razgovarao s privrednicima rudničko takovskog kraja o problemima razvoja, subvencijama u poljoprivredi, preispitivanju privatizacije, ali i ulozi države u pokretanju proizvodnje pojedinih preduzeća.

"Vlada Srbije mora brzo da se izjasni oko strategije cena energenata", kazao je Bajatović, dodavši da neko mora da pokriva razliku od nabavne do prodajne cene gasa.

Da li će to biti "Srbijagas" ili Vlada Srbije, ostaje da se vidi, jer problemi se ne rešavaju marketingom, već konkretnim radom, naglasio je Bajatović.

On je, takođe, najavio mogućnost da se u Gornjem Milanovcu postrojenja koja koriste mazut zamene sistemima na gas, što bi bilo jeftinije i čistije.

Govoreći o lokalnoj vlasti, koju u ovoj opštini vrši koalicija SPS i DS, koja nije kao i republička, funkcioner socijalista je kazao da je vlast u Gornjem Milanovcu tako formirana jer je interes građana najvažniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track