NOĆNI VUKOVI STIGLI NA KRIM: Bajkeri poručili da će se boriti za Rusiju

Kriza u Ukrajini

NOĆNI VUKOVI STIGLI NA KRIM: Bajkeri poručili da će se boriti za Rusiju

Planeta -
„Noćni vukovi“ došli u opasnu zonu da pomognu tamošnjim Rusima ako zatreba

KIJEV - Spremni za šorku.Zajedno s ruskim vojnicima na Krimu su se pojavili i „noćni vukovi“, članovi najčuvenijeg ruskog motociklističkog kluba. Ovi bajkeri, od kojih su mnogi ratni veterani, odlučili su se na to da bi podržali proruske demonstrante.Ponižavanje Rusa- Ono što se dešava u Ukrajini veoma je važno. To je ponižavanje ruskog naroda. Želim da shvatim šta ljudi ovde moraju da urade da bi se zaštitili od fašista - rekao je Aleksandar Zaldostanov zvani Hirurg, vođa kluba.

On je, dodao je, došao da vidi kako da pomogne i da donese lekove ili humanitarnu pomoć ako je to potrebno.- Ipak, ako je potrebno da napravimo front, da se borimo, nećemo se libiti toga - rekao je Hirurg, po zanimanju doktor.Na Krimu je većinsko stanovništvo ruskog porekla, pa on dodaje da ne razume zašto nije deo Rusije.

Jedna zemlja- Ovo je jedna zemlja, a ko god da ju je podelio, bio je izdajnik. To je kao da je neko živeo u stanu, a onda rešio da ga podeli tako što će granica da razdvaja kuhinju i spavaću sobu. Vreme je da se to sr.nje zaustavi - rekao je Hirurg.

Inače, Noćni vukovi su veoma popularna grupa bajkera, koja ima ozbiljne veze s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Mnogo puta je on išao u vožnje zajedno s njima, a povremeno je nosio i prsluk sa simbolima te grupe i dolazio je na koncerte koje oni organizuju. Čak i kad je bio u poseti Srbiji, pravo da se s njim druže na beogradskoj Marakani imali su jedino pripadnici srpskog poglavlja Noćnih vukova.

Hirurg: Ko god da je razdvojio Krim od Rusije, bio je izdajnik
Hirurg: Ko god da je razdvojio Krim od Rusije, bio je izdajnik

ČINJENICEO klubu- 1983. počinju prva okupljanja motociklista u SSSR i oni tada rade kao telohranitelji rok muzičara- 1988. osnovana neformalna grupa bajkera za koje je motor bio simbol slobode- 1989. zvanično osnovan motociklistički klub Noćni vukovi- 1995. zvanično su registrovani, pa su stvorili Bajkersku asocijaciju Rusije- 1998-2009. osnovali su poglavlja u Belorusiji, Ukrajini, Makedoniji, Srbiji,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track