Banjalučanin zaboravio 7.800 evra u taksiju

Izgubljeno-nađeno

Banjalučanin zaboravio 7.800 evra u taksiju

Ludi svet -
“Putnici koji izgube novac i druge lične stvari uglavnom odmah to prijave, nakon čega im izgubljeno odmah bude i vraćeno”, kazao je Purišić

BANJALUKA - Lični dokumenti, mobilni telefoni i novac samo su neke od stvari koje Banjalučani gube u taksijima i vozilima javnog prevoza.

Kako doznajemo od Dragana Purišića, predsednika Udruženja “Banjalučki taxi”, jedan od putnika izgubio je čak 7.800 evra u taksi vozilu, a nekoliko njih po 1.000 KM (konvertabilnih maraka - 500 evra). Pored novca, kako on navodi, putnici često gube i dokumente, telefone i kišobrane.

“Putnici koji izgube novac i druge lične stvari uglavnom odmah to prijave, nakon čega im izgubljeno odmah bude i vraćeno”, kazao je Purišić i dodao da se samo jednom desilo da se putnik koji je izgubio ličnu kartu nije javio, te su dokument odneli u MUP.

Slobodanka Marčeta, zamenik direktora “Bočac toursa”, navela je da su dokumenti, torbe i novčanici stvari koje njihovi putnici najčešće gube.

Kako objašnjava, pri gubljenju ličnih stvari, putnici međugradskih linija imaju veću mogućnost pronalaska istih, jer nakon odvezene linije vozač pokupi izgubljene stvari koje budu vraćene putnicima.

Problem, kako kaže, nastaje u gradskim autobusima, u kojim se putnici konstantno smenjuju te je moguće da neko uzme stvari koje je prethodnik izgubio, što smanjuje mogućnost pronalaska istih.

Iz “Autoprevoza” kazali su da putnici u autobusima gradskog prevoza najčešće ostavljaju kišobrane, kape, rukavice, knjige te lične dokumente.

“Dovoljno je da se putnici koji traže izgubljene stvari jave službi obezbeđenja, koja preduzima sve neophodne korake kako bi tražena stvar bila vraćena vlasniku”, ispričao je Marčeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track