BANJALUKA: 14 uhapšeno zbog dodele invalidskih penzija!

Akcija Loto

BANJALUKA: 14 uhapšeno zbog dodele invalidskih penzija!

Crna Hronika -
Uhapšeni se terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, kao i za primanje mita

BANJALUKA - Policija Republike Srpske uhapsila je na širem području Banjaluke 14 osoba zbog sumnje da su u prethodnom period omogućili sticanje prava na invalidske penzije osobama koje za to nisu ispunjavale zakonske uslove.

Okružno tužilaštvo Banjaluka i pripadnici Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru akcije "Loto" pretresli su više lokacija na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Šipova, Ribnika i drugih mesta i uhapsili 14 osumnjičenih osoba, saopšteno je iz Tužilaštva.

Uhapšeni se terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, kao i za primanje mita. U saopštenju se dodaje da će akcija biti nastavljena.

Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske Mladen Milić potvrdio je juče da je pretres prostorija banjalučke filijale Fonda obavljen u okviru akcije "Stop prevarama! Do penzije pošteno". On je rekao da su policijski inspektori iz Fonda odneli deo dokumentacije koja se odnosi na sumnjivo dodeljene penzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track