BANJALUKA: Bivši premijer RS Džombić izgubio spor protiv SDS!
Foto: Dado Đilas

Tužio ih za klevetu

BANJALUKA: Bivši premijer RS Džombić izgubio spor protiv SDS!

Planeta -
Okružni sud u Banja Luci obavezao je bivšeg ministra finansija i premijera RS Aleksandra Džombića da nadoknadi troškove parničkog postupka SDS-u u iznosu od 2.047,50 KM

BANJALUKA- Srpska demokratska stranka dobila je sudski spor koji je protiv nje vodio Aleksandar Džombić još iz vremena kada je obavljao funkciju ministra finansija u Vladi Republike Srpske.

Okružni sud u Banja Luci obavezao je bivšeg ministra finansija i premijera RS Aleksandra Džombića da nadoknadi troškove parničkog postupka SDS-u u iznosu od 2.047,50 KM.

Džombić je SDS tužio zbog saopštenja za javnost u kome je 19. 05. 2008. godine traženo od istražnih organa da ispitaju navode o nezakonitim radnjama i zloupotrebama položaja i ovlašćenja tadašnjeg ministra finansija u Vladi RS Aleksandra Džombića.

Okružni sud u Banja Luci je doneo presudu 31. marta 2014. godine kojom se žalba SDS uvažava i presuda Osnovnog suda u Banja Luci od 19. 08. 2013. preinačava u osporenom dosuđujućem delu, tako što se odbija zahtev Džombića da mu SDS isplati na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede ugleda iznos od 6.000 KM s zakonskom kamatom počev od dana izricanja presude i da mu nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 3.835,60 KM.

U obrazloženju presude Okružnog suda u Banja Luci se, između ostalog, navodi da tekst u saopštenju ne predstavlja povredu ugleda, odnosno klevetu, jer je u tužitelj Džombić javna ličnost i kao takva podložna kritici, komentarima i osudi javnosti.

(Istinito)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track