BASKET CIRKUS: Ostaju Čović i Vujošević!
Foto: Fonet

Nervoza u najavi

BASKET CIRKUS: Ostaju Čović i Vujošević!

Košarka -
Glavni akteri urušavanja ugleda srpske košarke ostaju na svojim pozicijama, jer je realnost takva da njihovi klubovi nemaju alternativu

Iza Srbije je još jedna nervozna i turobna košarkaška sezona, a po svemu sudeći, ništa bolja neće biti ni sledeća takmičarska godina.Ne postoji naznake da će posle leta doći do smirivanja odnosa između zaraćenih tabora i da će se u nastavku lige voditi borba između Crvene zvezde i Partizana isključivo na terenu. Glavni proizvođači preterane navijačke napetosti Nebojša Čović i Duško Vujošević ostaće na svojim dosadašnjim pozicijama, a to je već dovoljna garancija da će igrači i lopta i dalje biti u drugom planu, u senci njihovih svađa i prepucavanja pres-službi dva kluba.Teško je poverovati u naprasni dolazak mira. Za to bi bilo potrebno da se promene navike dvojice vođa ili da se dogodi njihov odlazak sa dosadašnjih funkcija. Na Malom Kalemegdanu se postavlja samo pitanje časa kad će se potpredsednik kluba Andrej Vučić i zvanično obratiti navijačima saopštenjem o svom odlasku iz rukovodstva, što bi od Čovića u budućnosti moglo samo da napravi apsolutistu.U Partizanu niko nema dilemu da je Vujošević najbolje moguće rešenje za trenera, ali čak i da se pronađe pogodnija ličnost za vođenje ekipe, da li je realno da trofejni stručnjak postane skroz nezainteresovan za crno-bele do te mere da odbije i mesto u upravi ili da napusti funkciju predsednika sportskog društva.Dakle, Čović i Vujošević sigurno ostaju na svojim pozicijama, a Srbija mora da nauči da živi s njima, šta god mislili o njihovom radu i ponašanju na terenu i van njega.

KazneZVEZDA DVA MEČA BEZ PUBLIKEDirektor takmičenja KLS Dragan Gogić kaznio je Partizan sa 92.000 dinara - 23.000 dinara zbog ubacivanja papirnih rolni na teren i 69.000 dinara zbog paljenja baklji na tribinama. Trener Duško Vujošević moraće da uplati 34.500 dinara zbog skidanja sakoa za vreme utakmice. Organizator utakmice Crvene zvezde moraće da plati ukupno 322.000 dinara - 138.000 dinara zbog ubacivanja upaljača i metalnog novca, 69.000 dinara zbog slabo organizovane redarske službe, a 115.000 dinara zbog nesportskog ponašanja gledalaca. Naredne dve utakmice crveno-beli će igrati bez publike, a Jaka Blažić će zbog tehničke morati da plati 11.500 dinara.

Totalna rekonstrukcijaFRANCUZ LOVERNJ U HIMKIJU, PAVLOVIĆ IMA PONUDU IZ RUSIJEPartizan je juče ostao bez kapitena Žofrija Lovernja, koji je potpisao dvogodišnji ugovor s ruskim Himkijem, a na isti korak će se uskoro odlučiti i Aleksandar Saša Pavlović. Iskusni Baranin ima dve ponude iz Rusije i verovatno će jednu prihvatiti. Spekuliše se da će uskoro otići i Leo Vesterman, Davis Bertans i Bogdan Bogdanović. Ništa bolje neće biti ni u Crvenoj zvezdi, jer se očekuje značajno smanjenje budžeta i odlazak velikog broja igrača.

Dule otkrioNOLE MI JE SLAO PORUKE DOK SAM BIO U BOLNICIVujošević je, gostujući u emisiji „Bulevar“ na TV B92, otkrio da mu je, dok je bio u bolnici, Novak Đoković slao poruke podrške:- Novak mi je slao poruke podrške i savete za dijetu. Njemu je dijeta pomogla. Drag mi je, ovu zemlju je reprezentovao na najbolji mogući način. Svetska je veličina. To što navija za Zvezdu nije nikakva mana. Ipak, tokom cele ove tenzije i u ovoj podeli karata da oblači dresove, takvog ga dovode na utakmice... Nisam bio oduševljen, jer nisam objektivan prema njemu. Inače ga mnogo volim, i kad gubi, nerviram se kao da mi gubi ekipa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track