Basket2000 Vienna Kurir i dalje ne zna za poraz

Novi trijumf

Basket2000 Vienna Kurir i dalje ne zna za poraz

Košarka -
Flejmsi bespomoćni i sa pojačanjima iz državne lige
1 / 3

Košarkaši ekipe Basket2000 Vienna Kurir u okviru 11. kola bečke pokrajinske lige za muškarce gostovali su timu Basket Flejms/3 (94:73) i zabeležili 11 pobedu u nizu, te su i dalje lideri na tabeli sa stopostotnim učinkom.

Iako su domaćini izašli na parket sa tri pojačanja iz državne lige, to nije mnogo uticalo na košarkaše Basketa2000 Vienna Kurir.

Domaćini su već na samom početku ostvarili seriju 5:0, međutim vodstvo Flejmsa je bilo kratkog daha, jer su naši momci vema brzo ušli u svoj uobičajeni ritam igre. Trivan, Najdanović i Jereminov su pogodili trojke, dok je Stevanetić bio uspešan u igri ispod koša i već posle pet minuta igre Basket2000 Vienna Kurir je vodio sa 13:5.

Agresivnom igrom u odbrani i uspešnim napadima košarkaši Basketa2000 Vienna Kurir su već u prvoj četvrtini ostvarili veliko vodsto od 37:20.

U drugoj četvrtini domaćini su, iskorištavajući kratkotrajne padove koncetracije gostiju, uspeli da donekle smanje zaostatak. Prvo poluvreme obeležila je brza i agresivna igra oba tima. Gosti su prikazali bolju igru i na odmor otišli sa prednošću od deset koševa (53.43).

I u drugom poluvremenu oba tima su pokazala veliku borbenost, u nekim momentima čak i ratobornost. Sve ovo je rezultiralo velikim brojem prekršaja, zbog čega se utakmica odužila.

Uprkos svemu, košarkaši Basketa2000 Vienna Kurir su uspeli ostati smireni. U tome im je pomogla i pubilka glasnim navijanjem sa tribina.

Domaćini su u jednom momentu uspeli da smanje zaostatak na sedam koševa, ali su naši momci i dalje ostali dominanti kako u fazi odbrane, tako i u fazi napada. Serijom od 6:0 u poslednjoj minuti treće četvrtine, Basket2000 Vienna Kurir je vodio sa 64-51.

Poslednjih deset minuta ove, nabojem ispunjene, utakmice je bilo nešto mirnije, ali ipak sa puno borbe. Basket2000 Vienna Kurir prikazao je odličnu igru prepunu strasti i lepih poteza.

U neku ruku je to čak i razumljivo, jer se njihov zaostatak konstantno povećavao. Dominaciju koju su naši momci ostvarili na terenu nisu mogli da oslabe ni igrači iz državne lige koji su zaigrali za Flejmse. Naši momci su zabeležili i 11 pobedu u nizu rezultatom 94:73.

Basketa2000 Vienna Kurir: Stevanetić 27, Najdanović 15, Jereminov 14, Dobisek 11, Đurić i Trivan po 10, Starčević 6, Božić 1.

Raspored utakmica sledećeg kola za žene i muškarce:

Flames/2 - Basket2000 Vienna esprit medien (žene), 18:15 Mollardgasse

Basket2000 Vienna Kurir - Flames/2 H (muškarci), 20:00, Mollardgasse

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track