BEBA: Informer je Milov u Crnoj Gori, a u Srbiji Vlada ima Informer i Pink
Foto: Printskrin B 92

Utisak nedelje

BEBA: Informer je Milov u Crnoj Gori, a u Srbiji Vlada ima Informer i Pink

Politika -
Vladimir Popović je tokom Utiska nedelje naveo da Vlada Srbije i premijer Vučić kontrolišu medije u Srbiji - televiziju Pink i dnevni list Informer. Popoviću smeta to što je Kurir objektivan i prenosi sve strane

BEOGRAD - Vladimir Popović, direktor Instituta za javnu politiku rekao u Utisku nedelje da intenzivne kontakte sa premijerom Aleksandrom Vučićem ima od kada je na vlasti.Popović je naveo da su ti kontakti vezani pre svega za davanje saveta i mišljenja koje ima na osnovu rada Insituta za javnu politiku, koji je registrovan u Podogorici a ima kanclariju u Beogradu, uskoro i u Ljubljani i Sarajevu, koji se bavi osnaživanjem kapaciteta u evrointegracijama.

Ko kontroliše medije u Srbiji

Vladimir Popović je tokom Utiska nedelje naveo da Vlada Srbije i premijer Vučić kontrolišu medije u Srbije - televiziju Pink i dnevni list Informer. Popoviću smeta to što je Kurir objektivan i prenosi sve strane.

Olja Bećković: Da li je Pink u Crnoj Gori Milov koliko je ovde Pink Vučićev?

Popović: Jeste, to je tako poslednjih godinu dana. Javni servis Crne Gore je ničiji, nije pod Milovom kontrolom, list Pobjeda je vladin to jest državni, a Vučić ovde ima TV Pink.

Olja Bećković: A čiji je Informer, jel' vaš?

Popović: Mislite jel' vladin? Pa nisam ja vlada! Jeste njihov je, vladin je. Informer u Srbiji je isto vladin. Pazite, svi tabloidi u Srbiji su onoga čija je vlast do trenutka kada tabloidi osete da oni tu vlast gube.

"Ako me pitate koliko i kako se čujem i viđam sa Vučićem, nekada se viđamo dva-tri puta nedeljno, nekada jednom u 15 dana, nekada se čujemo po nekoliko puta dnevno, a nekada se ne čujemo ni po 20 dana", rekao je Popović odgovarajući na pitanje Olje Bećković da objasni kakvu ulogu i uticaj ima na Vladu Srbije i njenog premijera i od kada.Vladimir Popović je rekao da su se kontakti sa Vučićem, koje održava od 2003-2004 godine pa do sada intenzivirali kada je njegov Institut otvorio kancelariju u Beogradu, krajem 2012. godine. "Moj institut se bavi poslovima koji su direktno vezani za rad vlade a to je intenzvianje, pojačavanje i osnaživanje procesa evroitnegracija. Vučić me je poslednji put zvao pre nekoliko dana da me pita da li mogu da prisustvujem nekom sastanku koji ima veze sa nekim njegovim putovanjem u Brisel. Ja sam došao na satanak tema je bila šta smo mi uradili, a ono o čemu razgovaramo je recimo poglavlje 27 koji se tiče ekologija koje je to najkatastrofalnije poglavlje, a moj Insitut radi neke projekte u vezi sa tim", rekao je Popović.

On je pohvalio Vučića da zato što je jedini političar koji je bio spreman da javno izađe i kaže da je pogrešio i da se okrenuo politički. Odogvarajući na pitanje šta ga sve Vučić pita, Vladimir Popović kaže da ga recimo pita za predlog Instituta da Vlada Srbije formira etički komitet, zatim o zakonima o autorskim pravima koje se tiču pregovaračkog poglavlja 7..."Vučić je partner kao Vlada Srbije i njegova prošlost me ne interesuje. Šta to znači i šta me interesuje da li je igrao šah sa Dušanom Spasojevićem ili skidao tablu Ulica Zorana Đinđića. To me više ne interesuje, a da jeste Zoran Đinđić je bio moj prijatelj i da je sada živ vi ne znate da li bio on bio sa Vučićem. Pa postojali su ljudi iz Zoranovog najbližeg okruženja koji su se viđali sa Spasojevićem, ne znam da li su tada znali da će ovaj biti nejgov ubica kasnije", naveo je Popović.On je dodao i da je normalno da sarađuje sa Vučićem premijerom zemlje Srbije koji je tu titulu dobio na izborima voljom naroda. "Moja pomoć je bila biračko pravo kada sam sada na poslednjim izborima glasao za Vučića. To je tačno". Vladimir Popović, koji je podsetimo bio šef Biroa za komunikacije u Đinđićevoj vladi kaže da ne upravlja medijima u Srbiji i tvrdi da nema uticaj na tabloide u Srbiji i Crnoj Gori.

http://www.youtube.com/watch?v=IP_cMOt2FMc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track