Bečlije merkaju Železaru Smederevo
Foto: Fonet

Zainteresovani

Bečlije merkaju Železaru Smederevo

InfoBiz -
“Vestvud”, fond sa sedištem u Londonu i Beču, namerava da investira do 450 miliona dolara u Železaru

BEČ - Britansko-austrijski fond „Vestvud“ (Westwood Financial Advisory) razmatra mogućnost investicije u srpsku železaru Smederevo.

“Vestvud”, fond sa sedištem u Londonu i Beču namerava da investira do 450 miliona dolara u železaru, a odluka o tome da li će u potpunosti ili kroz strateško partnerstvo sa srpskom vladom sprovesti ovu investiciju, biće doneta u naredna dva meseca, tvrdi bečki ekonomski dnevnik „Virtšaftsblat“.

Informacija o „Vestvudu“ je malo, a u železari se ne priča mnogo o mogućem investitoru.Na svom sajtu se preduzeće prikazuje, kao i mnoga druga konsalting preduzeća, sa nadležnostima za analizu sektora u mnogim industrijskim oblastima.

„Vestvud“ želi, prema ranijim informacijama, da modernizuje postrojenje za galvanizaciju u Smederevu, čime bi ono moglo postati dobavljač za Fiat, koji do sada nije bio zadovoljan kvalitetom isporučenih delova, te nije bilo nikakve saradnje.

„Virtšaftsblat“ podseća da u železari trenutno radi oko 1.800 radnika, koji očekuju da će vlada aktivirati bankarsku garanciju u visini od 30 miliona evra, kako bi se nastavila proizvodnja, jer železara trenutno ima sirovine za 45 dana rada. Sredinom decembra je saopšteno da je vlada sa „Vestvudom“ potpisala neobavezni memorandum o saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track