BEKRIĆ ROMANTIK: Postao šampion zbog neuzvraćene ljubavi!
Foto: Reuters

Otac Atif otkriva Bekrićeve atletske početke

BEKRIĆ ROMANTIK: Postao šampion zbog neuzvraćene ljubavi!

Ostali sportovi -
Pre atletike Emir je trenirao džudo i odbojku, a onda je ljubav učinila svoje

Zaljubio se u devojčicu, a posle i u atletiku!Srpski atletičar Emir Bekrić ovim sportom počeo je da se bavi nakon neuspešnih izleta u džudo i odbojku, ali najviše zbog ljubavi prema jednoj devojčici. Danas, 13 godina nakon te njegove, ispostaviće se ispravne odluke, on je vlasnik novog nacionalnog rekorda u disciplini 400 metara s preponama i ono što je još bitnije - osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi, dok ona verovatno i ne zna da mu je bila inspiracija.- Emir je trenirao džudo, imao je zeleni pojas, a kratko vreme i odbojku, posle čega je prešao na atletiku. Njegova sestra Sena, koja trenutno studira u Americi i s kojom ima poseban odnos, trenirala je atletiku, pa je krenuo i on. Zapravo, na ovaj sport je otišao iz ljubavi prema jednoj devojčici, mada mislim da ona nikad neće saznati da je doprinela osvajanju medalje za Srbiju - kaže otac Atif i dodaje:- Sećam se dok je imao dva treninga dnevno, sam ustane ujutru i trči po Ušću. Kad pričamo o Emirovom uspehu, ne mogu da ne pomenem njegovog trenera Mirjanu Stojanović, koja je uz njega od prvog dana bavljenja atletikom, ona je kao član porodice. Takođe, njegov uspon je krenuo nakon što je Dragan Životić u njemu prepoznao kvalitet i pozvao ga da pređe u Partizan.

Najbrži Evropljanin... Emir Bekrić sa bronzanom medaljom
Najbrži Evropljanin... Emir Bekrić sa bronzanom medaljom

Prijem u ambasadi u Moskvi... Emir Bekrić
Prijem u ambasadi u Moskvi... Emir Bekrić

STIŽE EMIR: Doček na aerodromu u 13.10Srpski osvajač bronzane medalje na 400 metara s preponama Emir Bekrić pauzu dok čeka popodnevni program na stadionu Lužnjiki, kad će biti svečana dodela medalja, iskoristio je za prijem kod otpravnika poslova ambasade Srbije u Moskvi Milana Miloševića. Prijemu su prisustvovali i trener Emira Bekrića Mirjana Stojanović, kao i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović. Srpski atletičar stiže u Beograd danas u 13.10 letom iz Moskve.

Čeka ga sarmaMajka Mira obećala je da će Emira u Beogradu sačekati njegovo omiljeno jelo - sarma, mada otac Atif ističe da mu uglavnom on sprema obroke.- Supruga će mu spremiti sarmu, to mnogo voli. Inače, uglavnom ja spremam hranu. Tu se podrazumeva riba, piletina, ćuretina, nema nikakvih pljeskavica ili hamburgera jer se Emir zdravo hrani - kaže otac Atif.

Iznenadio nas je medaljomPrema rečima oca Atifa, porodica je očekivala uspeh na Svetskom prvenstvu u Moskvi, ali ne baš u ovolikoj meri.- Iskreno, očekivao sam da obori nacionalni rekord, ali nisam da to u Rusiji učini dva puta i još osvoji medalju. Sad ćemo malo da proslavimo ovaj uspeh, idemo na more, gde će nam se i Emir pridružiti za koji dan, a onda počinje spremanje za nova takmičenja - kaže ponosni otac.

Vratila se Lola!Slavlje Emirovih roditelja pokvario je kućni ljubimac, pekinezer Lola, koja je nestala u noći kad je Bekrić osvojio bronzu. Srećom, tokom jučerašnjeg dana u dvorište Bekrićevih došla je devojčica s mamom noseći odbeglog psa. Ispostavilo se da Lola nije otišla daleko od kuće, pošto su je pronašli kako sedi ispod mosta na Savi. Sada i Emir može spokojno da se vrati kući, baš kao što je i Lola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track