BEKRIĆ: Trčao sam za celu Srbiju!
Foto: Reuters

Ne može da poželi više

BEKRIĆ: Trčao sam za celu Srbiju!

Ostali sportovi -
Čekali smo medalju 30 godina i onda uzmemo dve... Ne može da se poželi više - rekao je Bekrić

BEOGRAD - Osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi, srpski atletičar Emir Bekrić rekao je danas da još nije svestan šta je uradio i da finalnu trku na 400 metara s preponama nije trčao samo za sebe, već za celu Srbiju.

"Fenomenalno sam, skoro da nisam spavao... Bili smo na stadionu, gledali smo Tatjanu Jelaču u kvalifikacijama u bacanju koplja. Potpuno smo poludeli, "gazimo" jedan za drugim. Čekali smo medalju 30 godina i onda uzmemo dve... Ne može da se poželi više", rekao je Bekrić.

Bekrić je juče osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metara s preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi oborivši državni rekord, peti put ove godine. Srpski reprezentativac, jedini Evropljanin u finalu, trku je pretrčao za 48,05 sekundi. Pre njega, bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojila je Ivana Španović, u skoku u dalj.

"Još nisam svestan šta sam uradio. To je ono što me raduje, jer ću tek da uživam u svakom trenutku koji sledi. Kažu mi ljudi da je juče bila ludnica u Srbiji... Ako sam ja bio razlog...", kazao je Bekrić uz osmeh.

On je rekao da je imao pozitivnu tremu pred početak trke, ali da je najvažnije da je verovao u sebe.

"Nisam sumnjao da mogu da istrčim još bolje nego u polufinalu. Trčao sam, ne samo za sebe, već za celu Srbiju", rekao je Bekrić.

Bekrić će sutra u 13.10 doputovati u Beograd iz Moskve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track