BELI SE BALKAN: U Makedoniji palo skoro pola metra snega
Foto: Rojters

Vratila se zima

BELI SE BALKAN: U Makedoniji palo skoro pola metra snega

Planeta -
U zimskom ambijentu osvanuo je i Ohrid, gde je sneg jakog intenziteta padao tokom noći i jutra

SKOPLJE, ZAGREB, SARAJEVO - Sneg koji od sinoć pada u većem delu zapadne Makedonije formirao je pokrivač koji na većim nadmorskim visinama dostiže i do 40 centimetara. Sneg se zadržava na putevima i otežava saobraćaj, posebno na planinskim prevojima.

U zimskom ambijentu osvanuo je i Ohrid, gde je sneg jakog intenziteta padao tokom noći i jutra, javili su makedonski mediji. U reonu Gostivara snežni prekrivač je dostigao šest do sedam centimetara, na Mavrovu do 30, dok je na višim delovima Bistre i do 40 centimetara. U nekim mestima Mavrovskog regiona došlo je i do nestanka struje zbog iznenadnih, jakih padavina.

Sneg je vlažan i pod njegovom težinom lome se grane i drveće, pa nadležne službe raščišćavaju puteve. I u Hrvatsku se vratila zima gde je sneg još juče napadao na Biokovu koje je od jutros i okovano ledom. Iz Gradskog centra u Makarskoj upozoravaju vozače da je biokovski put okovan ledom već od planinskog predela Ravna Vlaška.

Temperatura se spustila do nule i sneg pada i na Plitvicama, kao i na području Korenice i Bjelopolja. Sarajevo se juče zabelelo, kada je sneg napadao i u planinskim predelima, dok je u nižim bilo susnežice, a prema prognozama, padavine se očekuju i po podne. Na severu Crne Gore takođe je sneg padao još u utorak, pa je na Žabljaku napadalo 25 centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track